Obavijesti

Show

Komentari 0

Epski dvoboj Zagrebačke filharmonije i Rock Banda

Epski dvoboj  Zagrebačke filharmonije i Rock Banda

Od nesvakidašnjeg projekta Musorgski Rocks dijeli nas još koji dan, gdje će se u neobični dvoboj upustiti Zagrebačka filharmonija i rock band.

VIDEO

U Off ciklusu zagrebački filharmonije, u petak, 15. ožujka, čeka nas prava poslastica - koncert Musorgski Rocks!

– Dvoboj može početi – poručuje dobro raspoloženi šef dirigent Zagrebačke filharmonije David Danzmayr, sjajni mladi maestro koji je početkom nove sezone došao s idejom da se u sklopu 'uvijek neobičnog i provokativnog, drukčijeg, ali redovito izazovnog' Off ciklusa Zagrebačke filharmonije priredi 'nikad viđeni glazbeni dvoboj' rock banda i Zagrebačke filharmonije.

Brojni izvođači pripremaju se za ovaj glazbeni spektakl, probe su već uvelike u tijeku, a ovog petka na pozornici Lisinskog u oba glazbena tabora naći će se doista jake glazbene snage. Danzmayrova ideja pala je na plodno tlo, jer je naišla na Marina Rabadana, uspješnog glazbenika, aranžera i skladatelja. Njega je oduševio Danzmayrov prijedlog, odmah se prihvatio pisanja aranžmana, a kroz projekt je pokušao ispričati i osobni umjetnički put u kojemu povezuje dvostruka iskustva i klasičara i rockera.

Da publika zaista iskusi glazbeni dvoboj epskih razmjera, odabrano je remek djelo najvećeg rockera među klasičarima - kontroverznog ruskog skladatelja Modesta Petroviča Musorgskog – skladba koju obožavaju klasičari, ali je vole i rockeri (Emerson, Lake and Palmer), ljubitelji popa (Michael Jackson), elektroničari (Tomita, Tangerine Dream), pa tako i metalci (Mekong Delta, Armored Saint).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

A kako bi ova ni po čemu svakodnevna izvedba bila još spektakularnija, filharmoničarima i rockerima na pozornici pridružit će se naš prvorazredni klasični pijanist Filip Fak, kao i udaraljkaši Orkestra Dobre vibracije. Ovaj zanimljivi klub mladima s teškoćama u razvoju omogućuje bavljenje kulturno-umjetničkim aktivnostima.

–  Ideja nam je bila pokazati da osobe s teškoćama mogu sudjelovati u kulturnom životu zajednice ne samo izvodeći takozvane ‘lake note’, već i djela visoke umjetničke vrijednosti. Stoga je logičan izbor za suradnju bio Zagrebačka filharmonija, koja je svoju veličinu pokazala otvarajući vrata ovoj ideji, poručuje Boris Prljević, voditelj orkestra.

Nešto ulaznica po cijenama od 100 i 150 kuna još uvijek ima na blagajni Zagrebačke filharmonije u dvorani Lisinski, kao i u sustavu ulaznice.hr. Vidimo se u petak, 15.3., u 19:30 u dvorani Lisinski!

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac