Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Eurosong: Španjolci šalju parodiju koju pjeva Elvis

None Foto: El Pais 3

Španjolska na Eurosong u Beograd šalje komičara Rodolfa Chikilicuatra i pjesmu \\"Baila el Chiki Chiki\\". Javnost ovaj čin smatra sramotnim

Rodolfa su kao predstavnika Španjolske izabrali televizijski gledatelji. Riječ je o komičaru čije je pravo ime David Fernandez. Izgledom podsjeća na neuspjelog oponašatelja Elvisa Presleyja i nosi plastičnu gitaru-igračku. Njegova pjesma zvuči kao parodija na reggae, s primjesama hip-hopa i dječje pjesmice.
Osim jezičnih zavrzlama, tekst nabraja i poznate osobe koje navodno plešu chiki-chiki.
- Neprihvatljivo je da državna televizija EVE pomaže da se takva smijurija pojavi na pozornici - komentirao je dnevni list El Mundo, a kritikama se pridružila i Massiel, jedina Španjolka koja je osvojila Eurosong. Ona tvrdi da "to" uopće nije pjesma.
Zanimanje među Španjolcima za Euroviziju odavno je opalo, nakon čega je televizija prepustila gledateljima odluku o španjolskom predstavniku, što je dovelo do toga da se na natjecanju pojave brojni komičari i lakrdijaši.

Komentari (2)
  • šta drugo reč nego da je glupan!! sad su počeli na eurosong slat lutke i komičare umjesto prave pjevače, stvarno jadno

    27. 3. 2008,   12:57
  • SPANJOLSKA=HRVATSKA... mi isto imamo njesra od pjesme.

    27. 3. 2008,   15:50