Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fanovi su Katy Perry optužili za rasizam zbog dizajna cipela

None Foto: Pixsell/Instagram/kolaž 11

Ovaj dizajn je uvredljiv i ponižava. Katy bi se trebala sramiti ovoga, sramotno. Što nije u redu s njom?, samo je jedan od mnogih negativnih komentara na račun pjevačice

Američka pjevačica Katy Perry (34) našla se u središtu skandala zbog čega je svi napadaju i ismijavaju na društvenim mrežama. Razlog je taj što se Perry nedavno 'bacila' u dizajnerske vode i počela prodavati cipele s, barem kako tvrde njezini obožavatelji, namjernim rasističkim konotacijama.

Sporne cipele prodavale su se po cijeni od 130 dolara, točnije oko 850 kuna. Na cipelama koje su ubrzo povučene iz prodaje navodno se nalazi 'blackface', odnosno maska koja je nekad predstavljala crne likove u filmovima i kazalištima. Njih su tada glumili isključivo bijeli glumci jer je samo njima to bilo dozvoljeno. 

- Ovaj dizajn je uvredljiv i ponižava. Katy bi se trebala sramiti ovoga, sramotno. Što nije u redu s njom? - samo je jedan od mnogih negativnih komentara na račun američke pjevačice.

Ovo nije prvi put da je sporni dizajn 'blackfacea' uzrokovao probleme u svijetu mode. Naime, u istoj su se situaciji nedavno našli i dizajneri Prade i Guccija, ali je to Perry očito promaknulo.

Modni brend Gucci prošlog je tjedna iz ponude povukao crni džemper s visokim ovratnikom koji je na njemu imao sičan dizajn - velika crvena usta koja podsjećaju upravo na sporni 'blackface'. 

Foto: Instagram

Kako prenosi britanski Daily Mail, izvor blizak američkoj pjevačici tvrdi da joj je jako žao zbog svih neugodnosti te da sa spomenutim dizajnom nikoga nije željela uvrijediti.

Pratite nas na našem Instagram profilu!

PREKID NA VALENTINOVO: Neke znakove zodijaka čeka najgori scenarij

Komentari (16)
  • Cipele su bez dileme uzasne. Ali onaj koji ovdje vidi rasizam stvarno se treba promisliti i posjetiti psihoterapeuta

    13. 2. 2019,   23:11
  • jos malo pa cemo za crnce morati reci da su bijeli, da ih ne bi uvrijedili.

    13. 2. 2019,   22:58
  • crnci kmeče radi svega, gade mi se, u svemu vide rasizam. gadi mi se PC.

    13. 2. 2019,   22:57