Obavijesti

Show

Komentari 2

Fondu su ponovno uhitili: 'Ma ti si luda, pa bezveze se boriš'

Fondu su ponovno uhitili: 'Ma ti si luda, pa bezveze se boriš'
11

Glumica ovjenčana brojnim nagradama te aktivistica i bivši model, prošli je put 'isplanirala' svoje Uhićenje tj. to je bio dio njezina plana kako bi od vlade postigla da bude djelotvorna u borbi protiv klimatskih promjena

VIDEO

Glumica Jane Fonda (81) uhićena je jučer zbog prosvjedovanja protiv klimatskih promjena ispred Kongresa u Washingtonu. Ovo je treći put da je glumica privedena zbog toga što je s još nekolicinom aktivista ukazivala na problem klimatskih promjena.

POGLEDAJTE VIDEO UHIĆENJA:

Da joj je zaista stalo do toga dokazala je kad se nedavno preselila iz svojega doma iz Los Angelesa u Washington na četiri mjeseca kako bi se priključila pokretu protiv klimatskih promjena. Inspirirana je mladom švedskom aktivisticom Gretom Thunberg i Randallom Robisonom, odvjetnikom koji je prosvjedovao ispred zgrade južnoafričkog veleposlanstva 1980-ih da se zaustavi aparthejd.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Glumica ovjenčana brojnim nagradama te aktivistica i bivši model, prošli je put 'isplanirala' svoje Uhićenje tj. to je bio dio njezina plana kako bi od vlade postigla da bude djelotvorna u borbi protiv klimatskih promjena.

Ti prosvjedi koje je Fond nazvala "Vatrogasne vježbe petkom" održavat će se u 11 sati prijepodne petkom ispred zgrade Kongresa, rekla je u nedavnom intervjuu za list Times. Svaki tjedan bavit će se drugim problemom. Uključit će se skupine poput Greenpeace, Friends of the Earth i Oil Change International, koji su svi protiv klimatskih promjena.

Fanovi na društvenim mrežama imaju podijeljena mišljenja oko prosvjeda. Jedni joj kažu da bi se tako svi trebali ponašati, a pogotovo oni koji su slavni kako bi potaknuli ostale. Drugi joj prigovaraju jer smatraju da je ovako samo dopustila da je ponize. 

- Luda si, pa bezveze se boriš - napisali su. 

U intervjuu je Fonda govorila o detaljima promjena koje će se zahtijevati na tim prosvjednim okupljanjima.

Rekla je da je najvažnije zaustavljanje svih novih dozvola za obradu fosilnih goriva na vodi i javnim zemljištima, jer bez obzira na to što radimo, ako to ne prestane, osuđeni smo na propast. Također je pozvala na to da se s vremenom postupno prestane s upotrebom fosilnih goriva tijekom 30 godina te da se osigura da radnici mogu pronaći poslove u drugim industrijama.

Jane Fonda: 'Volani na haljini skrivali su zavoje od operacije'
Jane Fonda: 'Volani na haljini skrivali su zavoje od operacije'

- Industrija fosilnih goriva morat će ostati bez milijardi i milijardi dolara u zemlji, i od njih će se tražiti da plate za nered koji su napravili - rekla je i dodala: 

- I ne osjećam ni zrnce kajanja zbog činjenice da moramo ustrajati na tome. Jer da su rekli istinu prije 30 godina, prijelaz je mogao biti umjeren, mogao je biti postupan. Ali budući da su lagali i skrivali ono što znaju, sada moramo biti radikalni.

Fonda se nadala da će uzeti jednogodišnju stanku od Netflixove serije "Grace and Frankie", komične serije u kojoj igra, kako bi živjela u Washingtonu, no prema ugovoru ne može to učiniti. Kad serija završi, namjerava se vratiti na stube zgrade Kongresa, rekla je. Glumica ima dugu povijest političkog aktivizma. Sudjelovala je u pokretu za građanska prava 1960-ih, bila je glasan i kontroverzni protivnik vijetnamskog rata i podržavala je Crne pantere.

Ranih 1970-ih uhićena je u zračnoj luci u Clevelandu pod sumnjom za krijumčarenje droge. Laboratorijski testovi poslije su potvrdili da su tablete koje je nosila bili vitamini. Ne boji se ponovnog zatvaranja.

73rd Annual Golden Globe Awards - Arrivals

- Imam 82 godine, proživjela sam to i prije - rekla je u intervjuu i dodala:

- Mislim, ne mogu biti više napadnuta nego što već jesam. Pa što (Trump) može? Nemam što izgubiti.

POGLEDAJTE SERIJAL 'ZENZACIJA':

Pokretanje videa...

08:59
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija