Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Francuska glumica: 'Polanski me silovao, bio je jako nasilan'

None Foto: NPF/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL. 3

Francuskinja je Polanskoga optužila da ju je silovao 1975. u Švicarskoj kada je imala 18 godina, nekoliko dana prije početka prikazivanja novog filma redatelja koji je u Sjedinjenim Državama optužen za silovanje maloljetnice

Francuskinja Valentine Monnier, čije optužbe su uslijedile nakon optužbi drugih žena zadnjih godina, navodi da nije podnijela tužbu, ali je odlučila javno optužiti redatelja Romana Polanskoga (86) zbog prikazivanja filma 'J'accuse' o nepoštivanju pravde i aferi Dreyfus.

Roman Polanski at a court hearing | Autor: NPF/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL. Foto: NPF/WENN/PIXSELL/WENN/PIXSELL.

- Nisam s njim bila u vezi, ni osobnoj ni profesionalnoj, površno sam ga poznavala - ispričala je za Le Parisien ta fotografkinja, koja je bila manekenka u New Yorku i glumila u nekoliko filmova tijekom 1980-ih godina, poput 'Tri muškarca i kolijevka'. Tvrdi da se radilo o izrazito nasilnom napadu.

NOVE OPTUŽBE Njemačka glumica: 'Polanski me silovao kad sam imala 15'

Redateljev odvjetnik Herve Temime je rekao za Le Parisien da Roman Polanski odlučno odbacuje optužbu za silovanje i ističe da navodni događaji od prije 45 godina nikada nisu prijavljeni pravosudnim tijelima.

AFP | Autor: AFP Foto: AFP

Polanski je priznao krivnju zbog spolnog odnosa s maloljetnicom 1977. i bio osuđen na 90 dana zatvora, ali je oslobođen nakon 42 dana. Kada je doznao da mu sudac kani odrediti višegodišnju zakonsku kaznu, pobjegao je iz Sjedinjenih Država u Francusku.

Od tada se zaredalo više optužbi. Tijekom filmskog festivala u Cannesu 2010. britanska glumica Charlotte Lewis (52) ga je optužila za spolno zlostavljanje kada je imala 16 godina 1983. Druga žena ga je optužila u kolovozu 2017. za spolno zlostavljanje 1973. kada je imala 16 godina. U rujnu 2017. Renate Langer, bivša glumica optužila ga je za silovanje 1972. u Gstaadu kada je imala 15 godina. 

Redateljev odvjetnik tvrdi da su optužbe tih triju žena neutemeljene.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Komentari (23)
  • Čudno je da dotična francuska glumica nije sačekala još tridesetak godina. Neki dobri poznavaoci stanja u toj branši tvrde da je problem u tome što preveliki broj osoba iz te branše previše brzo širi noge.

    9. 11. 2019,   00:51
  • Sve silovane kao maloljetnice, a kasnije sve poistale glumice????

    9. 11. 2019,   06:19
  • Prije 44 godine? Sitila se kada više nima. Nima.

    9. 11. 2019,   01:49