Obavijesti

Show

Komentari 26

Franka je imala najatraktivniji kostim, Gobac nas je nasmijao

Franka je imala najatraktivniji kostim, Gobac nas je nasmijao
8

Show ‘Ples sa zvijezdama’ na Hrvatskoj televiziji emitirao se uživo osam sezona, a zadnji put je na našem programu bio 2013. godine. U međuvremenu je licenciju za ovaj format otkupila druga televizija...

VIDEO

Na male ekrane vraća se zabavna emisija 'Ples sa zvijezdama'. Ovaj reality se emitirao od 2006. na HRT-u, a vodili su ga Barbara Kolar (48) i Duško Ćurlić (50).

Nakon osam sezona i dva božićna/novogodišnja specijala emisija se 'seli' na Novu TV.

- ‘Ples sa zvijezdama’ na Hrvatskoj televiziji emitirao se uživo osam sezona, a zadnji put je na našem programu bio 2013. godine. U međuvremenu je licenciju za ovaj format otkupila druga televizija s nacionalnim koncesijom, i to na pet godina, no unatoč tomu ‘Ples sa zvijezdama’ nije se emitirao na toj televiziji, a njihove poslovne poteze ne komentiramo - kažu nam s HRT-a. 

Vraća se 'Ples sa zvijezdama'. Bez legendarne Milke Babović
Vraća se 'Ples sa zvijezdama'. Bez legendarne Milke Babović

Dodali su i da je u tijeku njihov projekt “A strana”,  kao i da se od iduće godine na televizijske ekrane vraćaju emisije “Dora”, “Zvijezde pjevaju” te “The Voice”. S Nove TV nisu htjeli komentirati detalje projekta, ali šuška se da ovih dana zovu zvijezde da sudjeluju u showu.

- O konceptu, kao i terminu prikazivanja poznatog showa, gledatelji će biti pravovremeno informirani - kratko su se oglasili.

Tako se još ne zna ni tko će sve sjesti u stolice žirija. Jedna od članica žirija, uz Davora Bilmana (42), Dinka Bogdanića (68) i Elia Bašana, bila je sportska novinarka i bivša atletičarka Milka Babović (90) koja sada nije dobila poziv da bude u emisiji.

- To je normalno, ja sam svoje napravila i sad dolazi nova generacija koja će donijeti nešto novo - kaže Milka. Ni Bilman nije potvrdio svoje sudjelovanje u showu, ali ističe kako je bio zauzet “Supertalentom” i kako mu je drago što se vraća “Ples sa zvijezdama”. Povratku tog showa veseli se i Franka Batelić (26), koja se nedavno na društvenoj mreži prisjetila dana kad je pobijedila u emisiji. Osim nje, u emisiji su trijumfirali voditeljica Barbara Radulović (36), glumica i pjevačica Nera Stipičević (35), glumac i fitness instruktor Mario Valentić (38), pjevači Luka Nižetić (35) i Marko Tolja (34) te glumci Zrinka Cvitešić (39) i Mislav Čavajda (37).

ples sa zvijezdama

Zrinka je dominirala prvom sezonom uz partnera Nicolasa Quesnoita. Ovaj plesni par je čak sedam puta u emisiji osvajao najveći broj bodova od žirija. Tik iza njih su bili Rene Bitorajac (46) i Maja Šuput (39). U drugoj sezoni su se nadmetali Luka Nižetić (35) i Lana Jurčević (34), ali Luka je na kraju pobijedio.

Publici je te sezone omiljeni plesač bio Davor Gobac (54), koji je osebujnim stilom ostao zapamćen kao najzabavniji i najsmješniji natjecatelj. Premda ga žiri nije “mazio”, Gobac je s partnericom Tamarom Despot završio na visokom trećemu mjestu. U trećoj sezoni su pobijedili spretni Mario Valentić (38) i partnerica Ana Herceg.

Četvrtu sezonu je obilježila Franka Batelić, koja je pobijedila uz Ištvana Vargu, a petu Nera Stipičević uz Davora Horvatinčića.

– ‘Ples sa zvijezdama’ za mene je bio jedan brzi plesni tečaj iz kojeg sam izvukla najbolje, prijatelja Ištvana - rekla je poslije nastupa u emisiji tada 18-godišnja Franka. U šestoj sezoni je pobijedio Marko Tolja, a sedmoj Barbara Radulović. Gledatelji i danas pamte seksi nastup Lane Banely iz šeste sezone koja je imala najoskudniji outfit. Osma sezona, ujedno i posljednja na HRT-u, bila je pun pogodak za Mislava Čavajdu i njegovu partnericu Petru Jeričević.

- Plesom pokazujem dio sebe koji inače ne bih iskazao riječima - rekao je Čavajda nakon pobjede. Osim regularnih sezona, HRT je emitirao i dva specijala. Prvi, “božićni” specijal se prikazivao za Božić 2010. godine. Ova posebna emisija je uključivala šest parova iz prvih četiriju sezona. Mogli su plesati ples po izboru, uz uvjet da se pleše na božićnu pjesmu.

O pobjedniku je odlučivao isključivo žiri, a pobijedila je, ponovno, Zrinka Cvitešić. Drugi specijal se emitirao za Novu godinu 2011., a pobijedila je Daniela Trbović (55). Svaka zvijezda koja se natjecala u početku prikazivanja “Plesa sa zvijezdama” navodno je dobila oko 1000 eura po emisiji. Ipak, s vremenom su se honorari zvijezdama smanjivali, pa su na kraju navodno dobivali oko 6000 kuna. Profesionalni plesači su zarađivali oko 5000 kuna. Haljine su u prosjeku stajale po sezoni oko 250.000 kuna, odnosno oko 3000 kuna po outfitu, a radilo ih je šest kostimografkinja.

Za svaku emisiju šile su se haljine i odijela za plesača, a svatko od njih imao je i nekoliko pari obuće za ples, za vježbu i nastup. Na “Plesu sa zvijezdama” ukupno je radilo oko 150 ljudi.

- Najatraktivniji kostim koji sam napravila bio je u novogodišnjem plesnom specijalu, a nosila ga je Franka Batelić. Na njega je potrošeno 50 metara perja. Najskuplji kostim bio je onaj Maje Šuput (39) zbog korzeta na koji su ručno lijepili kristale Swarovski pa je stajao oko 10.000 kuna.

A najteže je raditi smokinge zbog posebne tehnike krojenja. - ispričala je nakon ukidanja showa kostimografkinja Nataša Svekler (53). Nova televizija donosi i nova pravila, pa nam ostaje vidjeti kakvi će kostimi biti u novoj sezoni, ali i tko će ih sve nositi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'
NIJE IM JASNO

Filip iz 'Braka na prvu' pozirao s prijateljima, a detalj je zbunio fanove: 'A gdje ti je prsten?'

Filip Belić podijelio je fotografiju koja je privukla veliku pozornost fanova

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'
'KAKO JE MRŠAVA'

Demi Moore (61) snimila video u bikiniju pa zapanjila fanove: 'Zgodnija je od svojih kćeri...'

Popularna glumica i bivša supruga Brucea Willisa snimila se sa svoje tri kćeri kako trči na plažu
Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad
VELIKI USPJEH

Bravo, Marko! Baby Lasagna je opet prvi na kladionicama! Ima najviše šanse za pobjedu do sad

Lasagna je krajem veljače zasjeo na prvo mjesto na kladionicama te ga je držao mjesec dana. Neko je vrijeme bio drugi, a sad je ponovno na tronu