Obavijesti

Show

Komentari 152

Frljić je Hasanbegovića, Markić i Bujanca prikazao kao svinje

Frljić je Hasanbegovića, Markić i Bujanca prikazao kao svinje

Predstava kritizira današnje hrvatsko društvo, a započinje parodijom na svadbu Velimira Bujanca u kojoj se pojavljuju Zdravko Mamić, Marko Perković Thompson, Željka Markić i Zlatko Hasanbegović

VIDEO

Frljićevu predstavu ne može se opisati u jednoj rečenici, rekla je Mani Gotovac (78).

Predstava "Šest likova traži autora" Olivera Frljića  u petak navečer premijerno je izvedena u zagrebačkom Satiričkom kazalištu Kerempuh.

Predstava kritizira današnje hrvatsko društvo, a započinje parodijom na svadbu Velimira Bujanca u kojoj se pojavljuju Zdravko Mamić, Marko Perković Thompson, Željka Markić i Zlatko Hasanbegović, čije glave podsjećaju na svinje. U jednom trenutku, na sceni pojavljuje i biskup koji stoji na plinskoj boci. Kroz cijelu predstavu u negativnom kontekstu spominje se fraza "u ime obitelji".


11
| Foto: Kazalište Kerempuh

- Predstava prikazuje naše današnje stanje. Kao društvo smo u stanju tragikomedije i Frljić je to prikazao preko Luigija Pirandella,  jednog prevratničkog pisca koji je preokrenuo cijeli put kazališta - objasnila je Mani Gotovac. Dramaturginja, teatrologinja i spisateljica zadovoljna je načinom na koji je redatelj obradio Pirandellovu predstavu.

- Frljić ni u jednom trenutku nije izdao Pirandella, već ga je produbio i pokazao da nam može jako puno reći - poručila je Gotovac, koja smatra kako je redatelju trebalo hrabrosti za ovakav projekt.

- Frljić je hrabar čovjek i veliki redatelj. Ovo je nedvojbeno političko kazalište, ali je isto tako kazalište, a Pirandello sam kaže da nas kazalište treba pomoći da dođemo do istine - zaključila je Gotovac.

Parodijom na svadbu Velimira Bujanca započinje predstava "Šest likova traži autora" Olivera Frljića, koja je upravo premijerno izvedena u zagrebačkom kazalištu Kerempuh Reporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata on 19. siječnja 2018

Na premijeri se pojavio veliki broj poznatih osoba. 

25
| Foto: Ilustracija/Matija Habljak/PIXSELL

Čedo Prodanović, Jadranka Sloković, Anto Nobilo, Davor Bernardić, Milanka Opačić, Ornela Vištica i ostali došli su pogledati "Šest likova traži autora", a Frljićevu predstavu nije propustio niti jedan od njenih aktera, Zlatko Hasanbegović.

U predstavi Hasanbegović okreće ploču s natpisom "Trg maršala Tita" te pokazuje drugu stranu na kojoj stoji "Trg poglavnika Ante Pavelića".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 152
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...