Obavijesti

Show

Komentari 0

Gastro Biograd: Kulinarski putevi vode vas u srce Jadrana

Gastro Biograd: Kulinarski putevi vode vas u srce Jadrana
4

Gastro Biograd nam donosi novo ruho manifestacije koja je ovaj grad pozicionirala visoko na gastronomskoj karti Hrvatske

VIDEO

U posljednjih nekoliko godina, gastroturizam preuzima sve važniju poziciju u turističkoj ponudi Hrvatske i jedan je od najdinamičnijih i najkreativnijih segmenata ove gospodarske grane. Razvijene turističke destinacije, poput sjevernodalmatinskog grada Biograda na Moru, upravo iz tih razloga ulažu sve više truda u prikazivanje aktualne, kao i one autohtone ponude eno i gastro proizvoda samog grada i šire okolice.

Tako već prepoznata i vrlo posjećena manifestacija biogradskog Gastro stola ove godine dobiva kreativni zaokret te konceptualno i nominalno evoluira u event pod nazivom Gastro Biograd

Gastro Biograd, manifestacija koja objedinjuje sve nacionalne gastronomske zastave, ove godine će se održati u periodu od 22. do 24. lipnja na lokaciji biogradske šetnice i bazena hotelskog kompleksa Ilirija, sve pod organizatorskom palicom Turističke zajednice grada Biograda na Moru, Grada Biograda na Moru i hotelske kuće Ilirija d.d.

Sve one koji odluče ovaj produženi vikend provesti u Biogradu i njegovoj okolici očekuje savršen spoj uživanja u hrani, domaćim autohtonim proizvodima i dobroj koncertnoj zabavi, uz nezaobilazne benefite mora i sunca.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Manifestacija će započeti svečanim otvorenjem u petak 22. lipnja nakon kojeg nas na bazenu hotela Ilirija čeka gastro dvoboj vrhunskih hrvatskih master chefova, Branka Ognjenovića i Davida Skoke koji će ukrstiti kuhače i na licu mjesta pripremati specijalitete kontinentalne i mediteranske Hrvatske.

Gastronomske regije i zone hrvatske prezentirat će brojni kulinarski timovi okupljeni na punktovima gdje će svi posjetitelji imati priliku vidjeti i saznati kako se pripremaju tradicionalna jela poput gregade, žgvaceta, viške pogače, kroštula, čobanca i brojnih drugih nacionalnih specijaliteta. Kraj večeri obilježit će koncert lokalnog miljenika publike, neponovljivog Mladena Grdovića.

U subotu se Gastro Biograd okreće prezentaciji lokalnih vinara i sirara kao najvažnijih protagonista uzleta domaće i regionalne gastro scene. Zabavni program upotpunit će brojni artisti koji izvode akrobacije na svili, šipki i obruču uz posebne svjetlosne efekte i vatru. Kao predstavnik kontinentalne Hrvatske, jaskanski kantautor Ivan Zak pobrinut će se za rasplesanu i raspjevanu publiku na bazenu hotelskog kompleksa Ilirije.

Sva tri dana od 22. do 24. lipnja na lokaciji gradske šetnice svi posjetitelji imat će priliku razgledati OPG sajam na kojem će razni izlagači iz cijele Hrvatske predstavljati autohtone hrvatske proizvode. 

Novost koja se uvodi od ove godine je gastro putovnica, ulaznica putem koje svi zainteresirani posjetitelji mogu osigurati konzumaciju i degustaciju bogate ponude Gastro Biograda. Gastro putovnice će biti dostupne u pretprodaji preko svih prodajnih i distribucijskih kanala Ilirije d.d., kao i na same dane manifestacije na lokaciji u Biogradu na Moru. 

Posjetite Gastro Biograd i uživajte u gastronomskoj simbiozi kontinentalne i priobalne turističke ponude.

Više informacija na:
http://www.tzg-biograd.hr/
https://www.facebook.com/DiscoverBiograd/
https://ilirijabiograd.com/
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'