Obavijesti

Show

Komentari 35

Lepa Brena je na jednom poslu zaradila više od 90 milijuna kn

Lepa Brena je na jednom poslu zaradila više od 90 milijuna kn
30

Volim trošiti milijune na biznis, ali ne dajem novac na gluposti, rekla je Brena za Informer kad su pisali o njezinoj krađi struje. Boba i ona krali su struju godinu i pol i oštetili Elektroprivredu Srbije za više od 300.000 kuna

VIDEO

Još kao djevojčici Breni je jedna gatara u dvorištu obiteljske kuće prorekla da će biti poznatija od Tita, sretna u braku i vrlo bogata. Desetak godina kasnije, dok joj je mama šivala prve kostime jer obitelj nije imala novca za pravu scensku odjeću, Lepa Brena (58) nije slutila da će postati jedna od najbogatijih žena bivše zemlje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

I da će bogatstvo zaraditi svojim radom. Zadnja akvizicija, prodaja Grand produkcije 2017., pjevačici i njezinu mužu Bobi Živojinoviću (55) račun je podebljala za 93 milijuna kuna. Isto toliko dobio je i Saša Popović (64), nekadašnji harmonikaš Slatkoga greha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Za oko 180 milijuna kuna prodali su američkoj SBB mreži najuspješniju diskografsku kuću Srbije. Ostvarena su predviđanja proročice iz dvorišta, ali i ona Babe Vange, koja je Breni predvidjela brak s muškarcem u bijelom, veliku slavu i bogatstvo.

Brena je tako potvrdila status koji dugo uživa, a SBB mreža, uz samu diskografsku kuću, dobila je u vlasništvo i emisije “Grand show”, 'Grand paradu' i 'Narod pita'. Ova mreža je većinski vlasnik ugovora brojnih zvijezda Granda, ali i ugovora oko 200 pjevača. Među njima su Aca Lukas (50) , Jelena Karleuša (40), Mile Kitić (67), Ana Bekuta (59), Rada Manojlović (33), Darko Lazić (27)...

Lepa Brena: 'Kod kuće imam dva bazena, ali ih ne podnosim'
Lepa Brena: 'Kod kuće imam dva bazena, ali ih ne podnosim'

U paketu im je došao i studio na Košutnjaku, u kojem se snimaju sve emisije za kanal Grand, koji je također prodan za 93 milijuna kuna, kao i sjedište tvrtke na Bežanijskoj kosi sa svim zaposlenicima. Tu su i voditelji, balerine, tri orkestra, montažeri, magazin Grand revija, kao i pogon za proizvodnju CD-a. Od njezinih najbližih suradnika doznajemo da je poslovno pronicljiva i lukava.

- Pametno ulaže i ugovara poslove. Ona je mozak financijske bezbrižnosti svoje obitelji - rekao je naš izvor. Financijski je zbrinula i praunuke, možda baš zato što nikad nije bila rastrošna. Pazila je na svaki novčić, a svojedobno je izjavila da je djeca izluđuju jer nikad za sobom ne gase svjetlo.

- Volim trošiti milijune na biznis, ali ne dajem novac na gluposti - rekla je Brena za Informer kad su ovi pisali o njezinoj krađi struje. Lepa Brena i Boba Živojinović 2016. su u svom Grand Irish pubu na Zlatiboru uhvaćeni u krađi struje. Isto to učinili su i 2014. u Beogradu.

- Brena i Boba su uz pomoć specijalnog magneta ‘šokatora’ onesposobili elektroničko brojilo na lokalu Irish pub, zbog čega su mjerači prikazivali da je potrošnja struje manja od stvarne. Živojinovići su struju krali godinu i pol i tako su oštetili Elektroprivredu Srbije za više od 300.000 kuna - pisao je Informer.

Nekadašnja neperspektivna košarkašica brčanskog Interpleta danas je, prema podacima Celebrity net wortha, “teška” više od 107 milijuna i 800.000 kuna. Početkom ‘80-ih se u plavim šljaštećim bermudama pojavila u emisiji Milovana Ilića Minimaksa. Rumena u licu, otpjevala je strofu i refren pjesme “Čačak”.

Ubrzo je njezin bend Slatki greh postao tražen u kafanama Srbije i Bosne jer se govorilo da “ima neka pjevačica što jaše harmonikaša, a i bila je kod Minimaksa u emisiji; kažu da mu je i ljubavnica”. Novine su pratile svaki njen korak, a Novosti 8 su 1983. objavile fotografije na kojima su se kroz prozirni veo vidjele njezine grudi.

Brenin menadžment htio je zaustaviti rotaciju i otkupiti cijelu nakladu lista. Nisu u tome uspjeli. Novine su se pojavile na ulici s kompromitirajućom slikom, a Osmica se s dotiskavanjem prodala u 600.000 primjeraka.

Brena ih je tužila, dobila odštetu i poklonila u humanitarne svrhe. To joj je bio jedini skandal u karijeri. Prva je folk zvijezda koja je nastupala na rasprodanim stadionima i uvela narodnjački open air fenomen, a u beogradskom Domu sindikata rasprodala je 21 koncert.

- Svakog dana zvala sam menadžera Raku Đokića da mi javi kako se prodaju ulaznice. On je odgovarao: ‘Nema više nijedne za večeras i sutra, morat ćemo imati još koncerata’. Planirali smo ih sedam. Bojala sam se, osobito u početku, da me Raka folira i ispitivala je li siguran. ‘Kako da ne budem siguran kad sa svog prozora gledam stotine ljudi koji čekaju u redu, iz dana u dan, da kupe ulaznicu’, govorio mi je i brinuo se odmaram li se dovoljno. Kao da je pretpostavljao da će koncerti ukupno trajati više od 60 sati, jer sam svake večeri pjevala bar po tri sata - rekla je Brena.

S pjesmom Kornelija Kovača “Sitnije, Cile, sitnije” 1983. nije pobijedila na natjecanju za pjesmu Eurovizije, ali stihovi su znani i danas. Poslije toga snimila je čak četiri filma, “Hajde da se volimo” u tri dijela i “Nema problema”. Sva četiri su bili hitovi u kinima. U Sofiji je radila lom na stadionima. Ključni trenutak bio je koncert koji mnogi pamte - kad je na kranu kružila iznad stotina tisuća podignutih ruku.

Pjevačica u prosjeku po jednom koncertu zaradi 70.000 kuna, a za Novu godinu 2018. od organizatora je tražila 700.000 kuna za nastup. Pričalo se da su i bogati šeici iz nesvrstanih zemalja bili spremni dati novac za njezine uzdahe. Sve ih je odbila. Tadašnjeg prvog teniskog reketa Jugoslavije Slobodana Bobu Živojinovića upoznala je na premijeri filma “Hajde da se volimo”.

- Kad sam ga ugledala, potrčala sam kao da je u pitanju netko koga znam sto godina, zagrlila sam ga, poljubila i rekla da mi je drago što je došao - govorila je Brena.

Tako to radi 'seksi baka': Lepa Brena napravila stoj na rukama
Tako to radi 'seksi baka': Lepa Brena napravila stoj na rukama

Sve su novine brujale o novoj ljubavi, koju je par 1991.okrunio brakom. Vjenčanje je koštalo oko 200.000 kuna. Imali su tortu na pet katova te 650 vrsta jela. Brena je za vjenčanicu odabrala marku Dior. Mediji su mogli pratiti vjenčanje, a mladenci su se uživo javili u TV Dnevnik.

Boba je prestao igrati tenis 1992. nakon ozljede kralježnice i posvetio se biznisu. Otvorio je zastupništvo za Mercedes, potpisao ugovor na 15 godina za korištenje Kraljičine plaže u crnogorskom primorju.

Zatim je osnovao tvrtku Grand Slam Group, koja je bila zastupnik Red Bulla za Srbiju, poslije Hercegovinu i Crnu Goru, potom je otvorio zastupništvo za Ford. Bio je predsjednik Teniskog saveza Srbije, a zadnjih godina je u upravnom odboru u WTF-u. Brena je uložila u Grand produkciju, srpsku verziju Nashvillea, u kojoj je carovao turbofolk.

Par danas sa sinovima živi u vili u beogradskom naselju Bežanijska kosa. Imanje ima vanjski bazen, garaže za dvadesetak automobila... Unutar imanja Brena se navodno vozi autićem za golf, a nedavno je preuredila i vilu dogradila stan za sina Viktora, s posebnim ulazom.

Brena ima i dvije vile na Floridi. Drugu je lani kupila za 11 milijuna kuna. Kuća s pogledom na more ima tri spavaće sobe, tri kupaonice, dvije gostinjske sobe, teretanu, spa i bazen.

Za renoviranje je izdvojila oko 3,7 milijuna kuna. A može se pohvaliti i jahtom vrijednom 750.000 kuna, koja je usidrena u Rijeci, te skupim limenim ljubimcem.

Sebi je kupila Mercedes S500 Maybach, čija je cijena 1,113.413 kuna, a sinu je za rođendan darovala Audi RS 3 Sportback od pola milijuna kuna.

A da i suprug zna počastiti pjevačicu, dokazao je kad joj je za 58. rođendan poklonio mikrofon vrijedan 222.000 kn. Za 20. godišnjicu braka dobila je narukvicu vrijednu 75.000 kuna, a šest godina nakon toga Boba ju je počastio putovanjem u Tajland, gdje su u pet dana samo hotel platili 371.137 kuna.

NEMOGUĆE MU JE ODOLJETI: Ovaj horoskopski znak svi žele u krevetu 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'