Obavijesti

Show

Komentari 116

Giriček će imovinu ipak dijeliti s bivšom suprugom Natašom

Giriček će imovinu  ipak dijeliti s bivšom suprugom Natašom
3

PRAVNI PRESEDAN Zbog presude Vrhovnog suda u slučaju Giričeka i bivše žene u razvodu će se odsad dijeliti i imovina koju su supružnici stekli dok su još hodali

VIDEO

Vrhovni sud ukinuo je pravomoćnu presudu kojom je Nataša Gulan nakon razvoda od Gordana Giričeka u podjeli imovine dobila četiri milijuna kuna manje nego što bi dobila da se nisu vjenčali.

- Za moju klijenticu bilo bi još bolje da je Vrhovni sud presudu preinačio jer bi tad sve bilo gotovo, a ovako idemo na novo suđenje. Ali profesionalno sam iznimno sretna jer je ova odluka obvezujuća za sve buduće slične slučajeve - rekla je Dafinka Večerina, odvjetnica Nataše Gulan (36). 

Gordan Giriček (35) odbio je komentirati presudu. Košarkaš i profesorica kineziologije Nataša bili su u vezi od 1997. Vjenčali su se u prosincu 2003. U ožujku 2004. su dobili kći, a u srpnju je Giriček potpisao ugovor s Utah Jazzom vrijedan 16 milijuna dolara. U kolovozu je podnio zahtjev za razvod braka, a Nataša kaže da je prije toga tražio da ona potpiše kako se odriče njegova novca.

U parnici o podjeli bračne stečevine Nataša je tvrdila da ona iznosi devet milijuna kuna i uključuje stan u centru Zagreba vrijedan 2,3 milijuna kuna. Sud je odlučio da će se dijeliti samo imovina stečena u osam mjeseci braka i dosudio Nataši pola od 205.000 dolara te odredio da mora platiti 394.000 kuna troškova jer je izgubila spor. Izvanbračna i bračna zajednica su izjednačene što se tiče imovine, a Vrhovni sud sad je presudio da je niži sud pogrešno primijenio pravo jer je sklapanje braka tretirao kao prekid kontinuiteta veze. Nije učinio ništa krivo jer zakonska odredba koja regulira ovo pitanje je manjkava i loša. Ova presuda ipak ne znači da će se mijenjati zakon. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Vrhovni sud već je mogao inicirati promjenu zakona i može još uvijek. Ali on je našao način da ovu lošu zakonsku odredbu protumači na drugačiji i pravedniji način i to će ubuduće uvijek tako tumačiti - kaže pravni stručnjak Veljko Miljević dodajući kako odluka Vrhovnog suda nije obvezujuća za niže sudove, ali morat će je poštivati jer je uloga Vrhovnog suda ujednačavanje sudske prakse. 

Nakon Nataše Gordan je bio s Amerikankom

Dvije godine nakon rastave od Nataše, Gordan se zaljubio u američku odvjetnicu Leilani. Veza nije potrajala. Giriček je lani s dvojicom prijatelja osnovao bend Blank u kojem svira gitaru.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama