Obavijesti

Show

Komentari 1

Gitarist Radioheada: 'Film o nama bio bi čista katastrofa'

Gitarist Radioheada: 'Film o nama bio bi čista katastrofa'
4

Poznati multiinstrumentalist, Johnny Greenwood za NME je odbacio mogućnost da se snimi autobiografski film o bendu. Najavio je neobjavljene pjesme sa starih albuma

VIDEO

Johnny Greenwood (47) komentirao glasine o tome kako bi se mogao snimiti film o najvećem rock bendu u posljednji 20 godina, Radioheadu. Sve je potakla uspješnica o sastavu Queen, film Bohemian Rhapsody.

Gitarist i skladatelj Greenwood, za NME je izjavio kako sumnja da ćemo ikad doživjeti biografski film o Radioheadu.

- Uživo možete vidjeti kako sam nespretan, mislim da bi film bio čista katastrofa, bio bi odvratan. Kada smo tek počeli bili smo opsjednuti snimanjem i preslušavanjem svojih djela, no ipak nismo za širenje izvan tih okvira. Vrlo smo zatvorena grupa - izjavio je Greenwood. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanja o tome koga zamišlja kao glumca koji bi ga najbolje utjelovio na filmu, odgovorio je da bi idealan bio Bill Hader (40) iz emisije 'Saturday Night Live'. Nadalje, nije znao tko bi mogao glumiti Thoma Yorkea (50), a nadodao je kako bi gitarista Eda O'Briena (51) na film najbolje prenio Stephen Merchant (44). 

Greenwood je također otkrio kako je trenutno usredotočen na snimanje glazbe za BBC Promos 2019, a nadodao je kako je svim članovima Radiohead trenutno u drugom planu. Yorke i O'Brien rade na samostalnim albumima. Ističe kako s nestrpljenjem iščekuje Yorkeov album i to da na njemu ima odličnih pjesama. 

DPA/Pixsell

Grenwood se trenutno bavi snimanjem orkestralne glazbe, a za NME je odgovorio na pitanje hoće li nadolazeći uradci biti inspirirani glazbom Radioheada. 

- Naučite mnogo o različitim instrumentima i počnete istinski poštovati glazbenike u orkestru. Odjednom shvatite da su ti ljudi posvetili život sviranju violine i u istom trenutku ih je 48 pred vama. Sve to vrijeme i sav trud želim pretočiti u vrijeme u kojemu sam s njima, to je stvarno uzbudljivo. 

Za fanove Radioheada najavio je kako bend planira napraviti nešto zanimljivo s arhivskim snimkama s materijalima sa albuma 'Kid A' i 'Amnesiac'. 

24sata

Bend je svoj posljednji studijski uradak objavio 2016. godine pod imenom 'A Moon Shaped Pool' kojeg glazbeni kritičari već nazivaju jednim od najbolji albuma ovog desetljeća. 

POKAZALA SVE: Slavna ljepotica skinula se za novine

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'