Obavijesti

Show

Komentari 0

Glazbena suradnja: Geržina snimio singl s Vandom Winter

Glazbena suradnja: Geržina snimio singl s Vandom Winter

Saksofonist Igor Geržina predstavlja novi singl 'Noćas' na kojem gostuje poznata glumica i pjevačica Vanda Winter

VIDEO

Singl 'Noćas' krasi jaki identitet Geržininog zvuka saksofona kojeg prepoznajemo na njegovim mnogobrojnim studijskim i koncertnim izvedbama. U svom poznatom zaraznom ritmu, Geržina kombinira ljubavne stihove u neopterećenoj pjesmi za koju, osim glazbe i stihova, potpisuje i aranžman. Atmosferu pjesme, koja govori o novom početku inspiriranom ljubavnim krahom, odlično donosi moćan vokal Vande Winter, nagrađivane glumice i zvijezde kazališta Komedija.

Suradnje našeg poznatog saksofonista s najvećim imenima hrvatske glazbene scene nisu novost, pa tako ne čudi niti ova sa svestranom umjetnicom i jednom od najboljih vokalistica na ovim prostorima.

- Nakon višebrojnih odličnih koncerata s Vandom, nekako je prirodno došla ideja za studijskom suradnjom. Iako Vandu poznajem dugo i svjestan sam njenih vokalnih kvaliteta, ipak me uspjela ugodno iznenaditi vrhunskom interpretacijom pjesme Noćas, kojoj je definitivno dala jednu extra notu i zaokružila ju je kao cjelinu. Noćas je groovy soul, možemo čak reći i malo 'retro' pjesma kojoj je Vanda u svojoj interpretaciji dala dašak zvuka starih vokalnih diva, kao što su Whitney Houston, Aretha i druge. Vanda je u pjesmi pokazala svoju poznatu vokalnu kvalitetu, ali ono što me se osobito dojmilo je njena interpretacija teksta, koja pokazuje i njeno veliko glumačko iskustvo, kaže Igor Geržina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
VIDEO

Vanda Winter, glumica je i vokalna solistica, članica ansambla kazališta Komedija, a o svojoj suradnji s Geržinom izjavila je

- Igora Geržinu upoznala sam na samom početku svog glazbenog i scenskog puta, u okviru zajedničke suradnje s Dinom Dvornikom. Kako je otada do danas prošlo ukupno onoliko godina, koliko sam imala u trenutku kad smo se upoznali, čini se kako slobodno mogu reći da smo Igor i ja poznanici i glazbeni suradnici već pola mog života. Izuzetno ga cijenim, pa sam s veseljem prihvatila poziv da dam svoj vokalni doprinos njegovom novom singlu, koji mi se svidio na prvo slušanje.

Iako iz ženskog kuta govori o obračunu s lošim partnerom, te za razliku od većine sličnih koje ženski 'empowerment' plasiraju kroz proživljenu tugu ili pravednički bijes, pjesma ima neočekivani 'feel good' ugođaj i rasterećujuću lakoću kakvu bih poželjela svakoj ženi u trenutku podvlačenja životne crte, rekla je Vanda.

Uz singl stiže nam i video spot u produkciji Igorove izdavačke kuće. Koncept spota vizualno je orijentiran prema retro izgledu te je definitivno poseban po stilu. Za ovu priliku snimateljica je bila mlada glumica Josipa Anković čije 'point of view' kadrove, snimane GoPro kamerom, pratimo kroz cijeli spot u kojem imamo priliku vidjeti kako, iz prvog lica, izgleda jedan dan u životu mlade žene. Spot za pjesmu 'Noćas' režirao je svestrani mladi student ekonomije Filip Vrban - Mediterranean Boy, čiji Instagram profil privlači sve veći broj mladih ljudi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac