Obavijesti

Show

Komentari 15

Gledajte predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' na portalu 24sata!

Gledajte predstavu 'Tko pjeva, zlo ne misli' na portalu 24sata!
3

GLEDAJTE U SRIJEDU U 20 SATI Budite uz YouTube kanal 24sata ili portal 24sata.hr i pratite nezaboravnog Gospona Fulira i obitelj Šafranek u interpretacijama Krešimira Mikića, Zrinke Cvitešić i Dušana Bućana

VIDEO

Ako ste propustili premijere, predstave su vam i dalje dostupne na YouTube kanalu i portalu 24sata.

Od srijede na YouTube kanalu 24sata od 20 sati nastavljamo suradnju Hrvatskog narodnog kazališta Zagreb i 24sata na našim digitalnim platformama. Hit predstava “Tko pjeva zlo ne misli” otvorit će serijal predstava dostupnih svim gledateljima i čitateljima portala 24sata.hr i YouTube kanala 24sata kao i obožavateljima zagrebačkog HNK.

Mjesecima se s nestrpljenjem iščekivala premijera predstave koju je imao hrabrosti na daske postavili maestralni redatelj Rene Medvešek. Veliki su si zadatak stavili na pleća, jer remek-djelo Kreše Golika u povijest je ušao kao najbolji hrvatski film. Strah od neuspjeha bio je pretjeran. Publika i kritika s oduševljenjem su prihvatili predstavu, a kako su pričali nakon prvih izvedbi u rujnu 2017., hrvatski je kazališni repertoar obogaćen za još jedan bombon zamotan u najsjajniji celofan. Anu Šafranek igra Zrinka Cvitešić, u ulozi supruga joj Franje nadahnut je Dušan Bućan. Tetu Minu igra Ivana, Boban,u ulozi Gospona Fulira briljira sjajni Krešimir Mikić. A da iskoristimo njegovu slavnu rečenicu, sve je ispalo comme il faut. Odnosno, baš onako kako treba. Da su odradili sjajan posao, dokaz je da od premijere predstava rasprodana, a publika sa smiješkom i zadovoljstvom izlazi iz HNK...

Zagrebaèki HNK s predstavom "Tko pjeva zlo ne mislim" gostovao na Dubrovaèkim ljetnim igrama

- Jako sam zahvalna, iz dva razloga. Situacija u zemlji nije laka i izdvojiti za predstavu nije nešto što se mora, a mi smo puni i svaki put. Drugi razlog je jer je ova predstava kao vino. Treba joj vremena da zori - rekla je Zrinka Cvitešić nakon prošlogodišnje 50 izvedbe.

U predstavi kao Ana i dalje veselo pjeva, Fulir joj neumorno fulira, dok Teta Mina i dalje stalno jede i prigovara. A dobri stari Franjo i dalje je cijelo vrijeme pijan i sprema se u Abesiniju. U startu su se najviše bojali da publika ne očekuje “reprizu” filma. Strah je bio suvišan, predstava ima nešto svoje i usporedbe s kultnim filmom su neopravdane.

Zagrebaèki HNK s predstavom "Tko pjeva zlo ne mislim" gostovao na Dubrovaèkim ljetnim igrama

Na premijeri je bila i “originalna” Ana Šafranek, gospođa Mirjana Bohanec Vidović. Glumci to nisu znali...

- Nisam imala tremu prije, ali kada sam vidjela gospođu Bohanec kako nam ulazi nakon, noge su mi se odsjekle. Rekla je da je zadovoljna - ispričala je Cvitešić.

Pratite naš portal i ostale digitalne platforme za daljnji raspored prikazivanja najboljih hrvatskih kazališnih komada!    

Dok čekate premijeru, prolistajte posebne retro novine napravljene u stilu novina iz 1930-ih, koje su otisnula 24sata povodom premijere predstave 2017. godine. Uživajte i budite uz nas u srijedu od 20 sati!

Predstave na Youtube kanalu nisu namijenjene komercijalnoj upotrebi, emitirat ćemo ih u edukacijske, humanitarne ali i zdravstvene svrhe u suradnji s HNK Zagreb i Croatia filmom. Naime, svaka izolacija koja podrazumijeva drastično reduciranje socijalnih kontakata može imati negativan utjecaj i na naše na psihičko zdravlje, a umjetnost u takvim situacijama omogućuje ljudima da se s mnogo manje stresa prilagode izvanrednoj situaciji u kojoj su se našli oni i njihove obitelji.

#zajedno24sata

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'