Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Fanovi Eurosonga: Pobijedila je kvaliteta, a ne šund i golaći...

None Foto: HRT/Twitter 7

Nizozemska je ukupno ostvarila 492 boda; od žirija je osvojila 231 bod i nakon tih glasova nisu baš najbolje stajali na tablici. Zato su ih spasili glasovi publike jer kad su ih pretočili u bodove, od njih su dobili 261 bod

Pobjednik 64. Eurosonga je Duncan Laurence (25), predstavnik Nizozemske koji je očarao svijet pjesmom 'Arcade'. Nagradu glazbenog natjecanja, kipić mikrofona, predala mu je prošlogodišnja pobjednica, predstavnica Izraela Netta Barzilai

Foto: HRT

- Hvala svima, ovo je znak da je glazba najvažnija. Treba sanjati, treba vjerovati u sebe - rekao je ushićeni Duncan kojem su zasuzile oči prilikom primanja nagrade. Nakon toga još jednom je na pozornici u Tel Avivu izveo pobjedničku pjesmu, a za vrijeme nastupa po njemu su padali zlatni konfeti. 

Foto: HRT

Ipak, ne može se reći da se mogao očekivati ovakav rasplet događaja sudeći po stanju na tablici tijekom večeri. Nizozemska je ukupno ostvarila 492 boda; od žirija je osvojila 231 bod i nakon tih glasova nisu baš najbolje stajali na tablici. Zato su ih spasili glasovi publike jer kad su ih pretočili u bodove, od njih su dobili 261 bod.

Foto: HRT

Fanovi na društvenim mrežama oduševljeni su plasmanom, a neki u njegov uspjeh nisu ni sumnjali budući da je na kladionicama Nizozemska slovila za favorita već od prvog dana otkako je pjesma puštena u javnost.  

Foto: Twitter/Screenhot

- Čekali smo 44 godine da ovo postignemo! Duncan je legenda. On je ispisao povijest - bio je samo jedan od komentara, dok su drugi nastavili hvaliti pobjednika:

- Na kraju uvijek pjesma s iskrenom emocijom pobijedi. Zasluženo. Postao mi je favorit čim sam prvi put čula pjesmu.

Foto: Twitter/Screenhot

Jedna gospođa koja je otpočetka pratila stanje na kladionicama rekla je kako je Duncan učinio Nizozemsku ponosnom. Međutim, bilo je i onih koji se nisu slagali s takvim mišljenjem.

- U dubini duše znamo da je Island pravi večerašnji pobjednik - napisali su. Mnogu su zaključili kako je pobijedila kvaliteta spram šunda i golotinje. 

Foto: Twitter/Screenhot

POGLEDAJTE VIDEO:

Tema: Muzika

Komentari (74)
  • Island i Francuska spadaju u sado mazo show program LGBTQPP populacije

    19. 5. 2019,   09:38
  • Dunacanu nisu trebala niti krila,ni plesačka skupina,a niti neki video efekti! Mikrofon,klavir i on sam sa svojim odličnim glasom je bilo dovoljno za pobjedu!

    19. 5. 2019,   10:35
  • Sve samo ne Francuska i Island...

    19. 5. 2019,   09:19