Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Zbog velike gužve, vozilo Hitne jedva je krenulo prema bolnici

None Foto: Borna Filić/PIXELL 37

Ulice oko Parka mladeži, u koji je Ultra ove godine premještena s Poljuda jer se njeni organizatori s Hajdukom nisu dogovorili oko popravka travnjaka, već od 18 bile su prepune Ultraša

Đava ih odnija, već su se počeli skupljat, rekla nam je oko 18 sati prodavačica na kiosku nedaleko Parka mladeži u kojem je počeo sedmi Ultra Europe Festival. Ultra nikad nije bila veća i posjećenija, no Splićanima to baš i nije drago.

Partijaneri su okupirali Split: Na Ultri se dijele kondomi, a susjedi kažu da ne mogu spavati od buke Reporteri: Denis Gaščić i Ivana Prgomet

Objavljuje 24sata u Petak, 12. srpnja 2019.

- Kupuju samo sokove i vodu. Ne triba njima alkohol kad su svi na nečemu - jadala nam se prodavačica.  Foto: Privatni album

Ulice oko Parka mladeži, u koji je Ultra ove godine premještena s Poljuda jer se njeni organizatori s Hajdukom nisu dogovorili oko popravka travnjaka, već od 18 bile su prepune Ultraša, ali i policije, koja osigurava područje.

NA STIJENU BEZ OPREME Ultra ludilo: Bez krpice na sebi Francuzi se penjali na stijenu

Putem smo sreli ženu s šestogodišnjom djevojčicom koja je na desnoj ruci imala narukvicu za ulaz na festival. Ipak, gospođa nam je šapnula kako dijete ne vodi na Ultru. Ona, naime, živi u Splitu pa joj je kćeri teško objasniti zašto i ona ne može na festival. Stavila joj je narukvicu kako se djevojčica ne bi osjećala isključeno.

Split: Na Parku mladeži počeo 7. po redu Ultra festival | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Ulicom Hrvatske mornarice hodao je i stariji gospodin, držeći na uzici psa.

- Išao sam je izvesti dok još mogu. Lako ću ja ovu Ultru, pretrpjet ću, al' bojim se za nju. Psi vam se, znate, boje petardi, a ovi su najavili ogroman vatromet i sutra i prekosutra. Bojim se da mi pas ne dobije srčani i umre - povjerio nam se Splićanin.

Split: Na Parku mladeži počeo 7. po redu Ultra festival | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

I dok Splićani brinu, tisuće partijanera bezbrižno hoda gradom. Oni imaju samo jedan cilj - zabaviti se.

- To što ne mogu hodati ne znači da se ne mogu zabavljati - rekao nam je Ali s Kanarskih otoka. Iako su mu liječnici savjetovali da miruje, kaže da nije želio propustiti zabavu. 

Split: Na Parku mladeži počeo 7. po redu Ultra festival | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

- Prijatelji su rekli da se neće ljutiti ako ne krenem s njima, ali ja sam morao doći - kaže Ali. 

Foto: Privatni album

- Znam da izgledam kao da volim bičevati ljude, ali što ću - kaže Romina (29) iz Argentine. U Hrvatsku je zbog Ultre došla prvi put, a posebno joj se sviđaju splitske plaže. Priznaje da zna ljude koji konzumiraju različite supstance, ali kaže da ona i njezini prijatelji piju samo alkohol.

Foto: Privatni album

Ultru su, već tradicionalno, posjetili i predstavnici Crkve. Osim vode, partijanerima stoje na raspolaganju i za ispovijed. Neki od Ultraša već su iskoristili priliku da se pomole prije festivala. Iako dijele i vodu i toplu riječ, izjave za medije ne daju.

- Ne smijemo razgovarati s novinarima - rekla su nam ljubazno dva mlada svećenika. Uz dijacezantske svećenike tu su i franjevci, dominikanci, ali i članovi Franjevačke mladeži.

Foto: Ivana Prgomet/24sata

Policija kaže da zasada nije bilo potrebe za nikakvom većom intervencijom te da sve protječe u redu.

- Ne možemo vam reći ima li zasad provedenih, sutra ćemo imati sve podatke - rekli su nam iz policije oko 21:15h. 

Split: Na Parku mladeži počeo 7. po redu Ultra festival | Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zbog velike gužve na partyju ispred ulaza u prostor festivala, vozilo Hitne pomoći jedva je krenulo prema bolnici.

SPlit: David Guetta nastupao na prvoj večeri Ultre | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

Popularni DJ David Guetta nastupio je na prvoj večeri spektakularne Ultre, a neki partijaneri još uvijek nisu ušli na Park mladeži.