Obavijesti

Show

Komentari 45

Goran Bogdan: Dobio je glavnu ulogu u novoj HBO-ovoj seriji

Goran Bogdan: Dobio je glavnu ulogu u novoj HBO-ovoj seriji
10

Glumac nije htio ništa komentirati o novoj ulozi jer ima strogi produkcijski ugovor, a surađivat će s oskarovcem, redateljem Danisom Tanovićem

VIDEO

Glumac Goran Bogdan (37) imat će jednu od glavnih uloga u HBO-ovoj novoj seriji 'Uspjeh', koja će se snimati na hrvatskom jeziku, piše Jutarnji list. Ističe kako Bogdan nije htio komentirati tu informaciju jer ima strogi produkcijski ugovor, a navodno bi trebao biti među četvero protagonista priče opisane kao 'gorke ode gradu Zagrebu koja donosi mračni uvid u različite strukture današnjega društva kroz živote običnih ljudi koje je isto to društvo gurnulo preko ruba'.

Snimanje bi trebalo početi za dva tjedna, a seriju će režirati Danis Tanović (48). Tanović je 2001. osvojio nagradu Oscar za film 'Ničija zemlja' u kategoriji za najbolji strani film. Također je za isti film dobio Zlatnu palmu i Zlatni globus. Scenarij za 'Uspjeh' je napisao Marjan Alčevski, autor mlađe generacije čije je djelo pobijedilo na natječaju HBO-a Adria nazvanom 'First Draft'.

- To je drama smještena u Zagrebu u sadašnjosti. Konkretno, u Novom Zagrebu. Radi se o četvero ljudi, naizgled običnih, koji su pritisnuti raznim okolnostima i suočeni s jednom vrlo nasilnom situacijom nakon koje pokušavaju vratiti svoj život u normalu - rekao je Alčevski za Jutarnji list. Anthony Root, zamjenik izvršnog predsjednika za program i produkciju HBO Europe istaknuo je kako je 'Uspjeh' predivno napisala drama koja grebe ispod površine modernog urbanog života i raspliće priču sloj po sloj, prenosi engleski magazin Screen Daily.

Brutalne scene: Goran Bogdan pretučen u svom novom filmu
Brutalne scene: Goran Bogdan pretučen u svom novom filmu

- Ushićeni smo jer smo otkrili briljantnog, mladog pisca u Marjanu i što smo angažirali Danisa za njegovu prvu televizijsku seriju te našu prvu originalnu dramu iz tog dijela Europe - ispričao je Root. Tanović je rekao kako je dugo vremena dobivao ponude za serije koje su interesantnije i inovativnije nego filmovi. 

Veliki uspjeh: Goran Bogdan će glumiti u trećoj sezoni 'Farga'
Veliki uspjeh: Goran Bogdan će glumiti u trećoj sezoni 'Farga'

- Nijedna me do sada nije zaintrigirala. Marjan Alčevski je napisao nevjerojatan scenarij i jako sam sretan što je HBO prepoznao njegovu kvalitetu te mi dao priliku da surađujem u snimanju serije - zaključio je bosanskohercegovački redatelj i scenarist.

Bogdan je u posljednje vrijeme jedan od najtraženijih hrvatskih glumaca. Nedavno je u kina stigao film 'Agape' Branka Schmidta u kojem glumac igra svećenika. Kako bi se što bolje pripremio za ulogu, Bogdan je izmjenjivao iskustva sa svojim bliskim prijateljem koji je svećenik.

- Bio sam na ustoličenju prijatelja Nikodima Kosovića kad je postavljen za dalmatinskog episkopa jer smo dugogodišnji prijatelji. Ponosan sam na njega - objasnio je glumac u HRT-ovoj emisiji ‘A forum’.

Goran Bogdan: Znam opasne ljude koji su mi dobri prijatelji
Goran Bogdan: Znam opasne ljude koji su mi dobri prijatelji

U novom Schmidtovom filmu je navukao je svećeničku halju za kontroverznu ulogu pedofila koji je u ljubavnom trokutu s dvojicom krizmanika: jednim zaljubljenim u njega te drugim za kojim on žudi i gubi kontrolu. Svjetsku slavu koju je postigao zahvaljujući ulozi u seriji ‘Fargo’ Goran, kaže, duguje agentici.

- Imao sam sreće, a i sve sam gradio korak po korak - ispričao je Bogdan. Dodao je kako je bio veliki fan serije i prije nego li je dobio ulogu.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin