Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gotovina: 'Ne vodim računa o tome kako je prikazan moj lik'

None Foto: PIXSELL 10

Gotovina nam je rekao kako on nije osoba koja bi mogla komentirati seriju 'General' koja se vrti oko njegova života. Istaknuo je kako to baš i nije njegova stvar, a u ranijim intervjuima pohvalio je Vrdoljaka

Svakog ponedjeljka gledatelji željno iščekuju novu epizodu serije 'General'. Dosad ih je prikazano šest od osam, a serija redatelja Antuna Vrdoljaka (88) naišla je na brojne kritike i probleme.

POGLEDAJTE VIDEO: 

'General' s ocjenom 1,9 na internetskoj stranici IMDb trenutačno dijeli drugo mjesto na listi najgorih hrvatskih serija sa 'Nad lipom 35', a na prvom mjestu je hrvatska inačica popularnih 'Bračnih voda' (1,6). S obzirom na to da gledatelji u seriji stalno nalaze gafove, čim je izašla prva epizoda, nazvali smo generala Antu Gotovinu (64) da nam je prokomentira i kaže svoje viđenje stvari.

Knin: Završna svečanost 1. naraštaja polaznika Središta za razvoj vođa | Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

- Tonči Vrdoljak je moj prijatelj. On ima svoj posao, umjetnik je, bavi se time. Ja nisam kritičar, a seriju nisam ni gledao - rekao nam je ekskluzivno Ante sredinom prosinca prošle godine.

Međutim, pogreške u seriji nastavile su se i u idućim epizodama pa je tako u ovotjednoj epizodi gledatelje privukao ruksak koji je nosila Nataša Janjić (38). Radi se o torbi kanadskog brenda Herschel koji je osnovan 2009., pa su se našalili da to znači da je putovala natrag kroz vrijeme 15-ak godina.

Foto: HRT

Upravo general Gotovina glavni je lik u seriji i gledatelji neprestano zamjeraju to kako ga Goran Višnjić (47) igra. Ističu krivi lokalni govor, krive naglaske te spore i suhoparne razgovore, kao i 'rupe' u razgovoru.

Stoga smo o svemu tome odlučili upitati upravo Gotovinu. Iako nije bio pričljiv, na naš upit je li gledao seriju, kratko je prokomentirao:

- Gledajte, kako je prikazan moj lik to nije moja stvar i ja o tome ne vodim računa. Zaista krivu osobu pitate - rekao nam je.

Foto: HRT

Vjerni obožavatelji tvrde kako je to trebala biti jedna od boljih serija zbog vrsnih hrvatskih glumaca koji su angažirani.

- Sigurno im je bilo lakše nego da su morali glumiti nekog koga uopće ne znaju, samo su se trebali malo bolje upoznati s materijom i naučiti ‘skidati’ govor osobe koje utjelovljuju - bio je samo jedan od komentara na društvenim mrežama.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Serija se bavi Gotovininim djetinjstvom kada je izgubio majku koja je žrtvovala svoj život za njega kako bi ga spasila od mine pa sve do oslobađajuće presude u Haagu 2012. godine.

VRDOLJAKOVA SERIJA Branitelji i Pume se bune: Zbog 'Generala' nismo mogli spavati

U ostalim ulogama Stjepan Perić utjelovio je Marka Skeju, zapovjednika IX. bojne HOS-a, Tarik Filipović (47) Davora Domazeta Lošu, Mustafa Nadarević je Janko Bobetko, a Goran Navojec (49) Bruno Zorica Zulu...

Iduća dva ponedjeljka prikazat će se posljednje dvije epizode, a gledatelji se već nadaju da će se nasmijati novim gafovima i nelogičnim scenama, kojih u ovoj seriji, po njihovu skromnu mišljenju, ne manjka. 

POGLEDAJTE ŠTO ŠARIĆ MISLI O URNEBESNOJ ČESTITKI ALEKSANDRA VUČIĆA: 

Komentari (111)
  • boli te briga generale, imaš more i tune i milijune. Jedan od najpametnijih ljudi, otkad je oslobođen ne petlja se nikud

    17. 1. 2020,   08:47
  • Svaka čast generale, pravi diplomatski odgovor! Ovaj se čovjek stvarno na svakom koraku zalaže za mir i budućnost, jednu lošu riječ nije o nikome rekao, čak ni o Srbiji/Srbima, moj naklon gospodine Gotovina!

    17. 1. 2020,   09:24
  • Brate,nek je unovcio,za razliku od mnogih tzv.generala i branitelja,te laznih,covjek je uistinu bio general u bitci,ne nakon,a serija bi bila dobra da se nije zurilo i uloge djelile po prijateljskoj osnovi

    17. 1. 2020,   08:30