Obavijesti

Show

Komentari 23

Grijesi iz prošlosti: Holivudske zvijezde optužene za silovanje

Grijesi iz prošlosti: Holivudske zvijezde optužene za silovanje
6

Bill Cosby nije jedina velika zvijezda koja se suočila sa sudskom optužbom za seksualno zlostavljanje. U lošem društvu su i neki od najvećih holivudskih 'frajera'

VIDEO

Komičar i zvijezda obiteljskih emisija, Bill Cosby (77), optužen je za silovanje dvadesetak žena. U javnost su izašli sudski spisi u kojima je vidljivo da je Cosby 2005. priznao da je 'najmanje jednoj' djevojci dao Quaalude, jak sedativ i hipnotik.

No, Cosby nije jedina velika zvijezda koja se suočila s optužbom za silovanje. 

1. Steven Seagal

Veliki prijatelj Vladimira Putina i akcijski 'junak' optužen je za seksualno zlostavljanje. 2010. godine. Njegova bivša zaposlenica Kayden Nguyen tvrdila je da ju je Seagal pokušao silovati tri puta te da u kući drži dvije Ruskinje koje mu služe kao 'seksualne ropkinje'. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njegova bivša žena, Kelly LeBrock, jednom je prilikom izjavila da ju je Steven Seagal (63) tijekom devetogodišnjeg braka konstantno 'silovao i zlostavljao'. 

Osim Kayden, Seagal je navodno pokušao seksualno napastovati i svoje druge asistentice, glumice te članice filmskih ekipa s kojima bi radio. Upravo o tim optužbama, novinarka John Connelly napisala je članak u časopisu Penthouse u kojem je tvrdila da je razgovarala s čak šest njegovih žrtava.

Facebook

2. Woody Allen

Iako je redatelj mnogo puta zanijekao da je ikada seksualno zlostavljao svoju pokćerku Dylan Farrow, slučaj je prošle godine ponovno dobio medijsku pažnju nakon što je Dylan detaljno opisala odnos s Woodyjem.

Dylan tvrdi da ju je od njene sedme godine seksualno iskorištavao. Fotografirao bi je golu, dirao bi je i polagao svoju glavu u njeno golo krilo. 

Njegova tadašnja supruga, glumica Mia Farrow, razvela se od njega kada joj se Dylan povjerila. Redatelj je završio na sudu, no oslobođen je svih optužbi. 

Nekoliko godina kasnije, Woody se oženio za svoju posvojenu kći Soon-Yi Previn. 

Pixsell


3. Roman Polanski

Redatelj je bio uhićen početkom 1977. godine zbog optužbi da je drogirao, napio i silovao 13-godišnju djevojčicu Samanthu Gailey. Na sudu je priznao da je kriv za seks s maloljetnicom, no druge optužbe je zanijekao. Proveo je 42 dana u zatvoru na psihološkoj procjeni. 

Polanski je pobjegao u Francusku 1978. godine, samo nekoliko sati prije izricanja presude po ostalim optužbama. Navodno je od svojih odvjetnika saznao da mu sudac Laurence Rittenband sprema dati maksimalnu zatvorsku kaznu do 20 godina. 

Redatelj se još uvijek ne smije vratiti u SAD gdje je za njim raspisana tjeralica. 

REUTERS/PIXSELL

4. John Travolta

Početkom 2012. godine, Travoltu je tužilo dvoje masera koji su tvrdili da ih je 'primao za genitalije' dok su ga masirali, a tražili su odštetu od dva milijuna dolara. U sljedećih nekoliko mjeseci, Travoltu je tužilo još četiri masera za seksualno zlostavljanje. Niti jedan od tih slučajeva nije završio na sudu.  

Nedugo nakon toga, u javnost je izašao dokument u kojem se vide velike novčane uplate na račune tih masera. Travoltin odvjetnik tvrdi da se radi tek o pravnim pristojbama.

Iste godine, u lipnju, tužio ga je Fabian Zanzi, član posade luksuznog kruzera koji je tvrdio da ga je Travolta tražio masažu vrata, a zatim je 'izvadio penis iz hlača i pokušao ga zagrliti'. On je tvrdio da mu je Travolta ponudio 12.000 dolara da ne priča o tom incidentu. 

DPA/Pixsell

5. Mike Tyson

Mike je bio optužen za silovanje 18-godišnje misice Desiree Washington 1991. godine. Tvrdila je da ju je u 1 ujutro pozvao na privatni tulum, a zatim ju je odveo u hotelsku sobi i silovao. U slučaju je svjedočila i Tysonova vozačica Virginia Foster koja je potvrdila da je Desiree iz hotela izašla u stanju šoka. 

Proglašen je krivim i proveo je tri godine u zatvoru, a bio je osuđen na šest. Njegovi odvjetnici tvrdili su da je Desiree u prošlosti optužila nedužnog muškaraca za silovanje. 

24sata

6. CeeLo Green

Autora hita 'Fuck You' tužila je 33-godišnja žena koja tvrdi da se našla s Greenom u restoranu na večeri, a sljedeće čega se sjeća je da je gola u njegovom krevetu. Tvrdi da joj je u piće ubacio drogu, a zatim je silovao. 

Sud je odbacio optužbu silovanja zbog nedostatka dokaza, no proglašen je krivim jer joj je tijekom večeri dao ecstasy. Osuđen je na tri godine uvjetne kazne i 45 dana dobrotvornog rada.

Nakon suđenja, glazbenik je na Twitteru napisao: 'Silovanje je samo kada se toga sjećaš'. Nakon vala burnih reakcija, CeeLo je objavu obrisao te se ispričao. Kritike na njegov račun nisu stale, pa je Green uskoro uklonio svoj Twitter profil. 

PR fotografija

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'