Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gubitnica Petra ostala je bez superfinala u 'Masterchefu'

None Foto: Nova TV 4

MUŠKI DVOBOJ Zadranka ne žali što je ispala, a njezin favorit od prvog dana je Marko Palfi. Kaže kako ni u najluđim snovima nije sanjala da će biti treća u finalu

Znala sam odmah ujutro da ću ispasti, rekla je Petra Gerić (29), koja je posljednja napustila show prije finala.

- Ma prezadovoljna sam svime. Ni u najluđim snovima nisam sanjala da ću biti treća - kaže Petra. 

Ističe kako je bilo fer da u finale uđu Nikola Lesar i Marko Palfi, koji je njezin favorit. Diplomiranoj ekonomistici turizma presudilo je što nije dobro ispekla meso. Nakon ispadanja otišla je roditeljima u Varaždin. Mama Jasminka i tata Željko za Božić slave 30. godišnjicu braka, a Petra će im spremiti svinjsku ružu, jelo kojim je prvi put pobijedila u showu. Nakon blagdana vraća se u Zadar, gdje je dobila nekoliko poslovnih ponuda. Osim Petre, u finalu je bila Ivona Kristina Vujnović, koja je s Nikolom i Markom predložila recept za desert. 

Palfijeva pannacotta s mandarinama

Sastojci: 600 ml slatkog vrhnja, 150 ml mlijeka, 150 g šećera, 4 listića želatine, mahuna burbon vanilije, bijeli rum, mandarine

Mlijeko i vrhnje prokuhamo s praznom mahunom vanilije, dodamo želatinu koju smo omekšali u hladnoj vodi i miješamo da se u potpunosti rastopi. Dodamo bijeli rum, sjemenke vanilije i koricu domaćih mandarina te prelijemo u modlice da se ohladi. mandarine filetiramo. ostatke ocijedimo i reduciramo sok uz dodatak šećera i ruma. vrući sirup prelijemo preko fileta.

Kikina torta od limuna

Sastojci:2 žlice rastopljenog maslaca, 5 žumanjaka, 5 bjelanjaka, 16 dkg šećera, 16 ml maslinovog ulja, 1 žličica naribane kore limuna, 3 žličice soka od limuna, 18 dkg brašna, prstohvat soli

Priprema: Od bjelanjaka istući snijeg. Žumanjke i šećer dobro izbatiti. Dodati maslac i maslinovo ulje, koru i sok od limuna. Pomalo dodavati brašno i sol. Kada se stvori homogena smjesa, dodati bjelanjke. Peći na 180 C  30-45 minuta.

Nikolin božićni tart od čokolade

Za tijesto: 225g glatkog pšeničnog brašna, 75g šećera u prahu, prstohvat soli, 150g maslaca, 1 jaje i 1 žutanjak

Za fill: 450 ml vrhnja za kuhanje, 600g mliječne čokolade, 150 ml mlijeka, 3 jaja

Za tijesto: Pomiješajte navedene sastojke sve dok ne dobite jednoličnu masu. Formirajte kuglu, omotajte u prozirnu foliju te ostavite u frižideru 30-ak minuta. Na pobrašnjenoj površini izvaljati tijesto na otprilike 2 mm debljine te ga staviti u kalup. Neka i to odstoji u frižideru 15-ak minuta.

Za fill: Vrhnje i mlijeko dovesti do vrenja te polijati po čokoladi koju smo nadrobili na kockice. Mješati dok se smjesa ne spoji u jednu. Nek se hladi 5 minuta. Istući jaja te dodati smjesi i dobro pomiješati.

Fill uliti u kalup s tijestom. Fill ne smije doći do samog vrha, već recimo jedan prst do ruba. Peći na 165C  30-40 minuta. Ohladiti na sobnoj temperaturi prije posluživanja.

U vašu smjesu možete dodati koru naranče, cimeta, klinčič ili star anise, tek toliko da mu dodamo još malo čari Božića.

Komentari (71)
  • Vrlo inteligentan naslov članka.

    24. 12. 2012,   09:07
  • koji naslov. nazvat nekog gubitnicom hahahhaha

    24. 12. 2012,   09:44
  • Njoj je presudilo što nije dobro ispekla meso a Nikolica je u finalu iako niti jednom do sada nije ispekao meso kako spada, čak je i pregorenu patku uspio napravit, unutra sirovu i izvući se!!!Eh da mi je 20 i ja bi se prijavio slijedeće godine siguran da idem u finale

    24. 12. 2012,   09:00