Obavijesti

Show

Komentari 5

Halid Bešlić u Sarajevu gradi stanove i poslovne prostore

Halid Bešlić u Sarajevu gradi stanove i poslovne  prostore
3

Sarajevski pjevač krenuo je u novi biznis. Investirao je, kaže, u sasvim drugi posao koji je propao, pa je morao ući u gradnju ove zgrade da bi spasio vlastiti novac

VIDEO

Došli smo do završnih radova, u zgradu će se za koji mjesec useliti prvi stanari. Ljudi su već kupili nekoliko stanova i poslovni prostor. S prodajom neće biti problema jer je kvart jako lijep, kaže Halid Bešlić (61).

Sarajevski pjevač krenuo je u novi biznis. U naselju Podhrastovi, u elitnom dijelu Sarajeva, upravo dovršava trokatnicu s četiri luksuzna stana i dva poslovna prostora. Unatoč dobrim rezultatima, kaže, u budućnosti se ne namjerava baviti građevinskim poduzetništvom.

- Pa ja sam završio srednju građevinsku školu, po zanimanju sam tesar. Nakon nekoliko godina pobjegao sam od toga jer sam shvatio da je to jako težak posao. Moraš se buditi u pet ujutro i raditi na otvorenom i ljeti i zimi - rekao je Halid. Dodaje da je u ovaj posao ušao igrom slučaja. Investirao je u sasvim drugi posao koji je propao, pa je morao ući u gradnju ove zgrade da bi spasio vlastiti novac.

- Tu sam, kako bismo rekli, samo partner, odnosno suinvestitor - objasnio je Bešlić kojem gradnja stambene zgrade nije prvi posao izvan estrade. U posljednjih nekoliko godina okušao se u različitim poslovnim pothvatima s kojima je imao različit uspjeh.

- Lansirao sam vlastitu kavu ‘HB’ i išla je dobro, ali sam zbog nekih problema privremeno odustao. Kavi ću se vjerojatno opet vratiti, ali ne i energetskim pićima kojima sam se također bavio. To zapravo i nisu bila moja pića. Proizvodila su se u Njemačkoj, a ja sam samo bio distributer za Bosnu i Hercegovinu - objašnjava pjevač koji je prije dvije godine na tržište plasirao i vlastiti parfem Miljacka. To je bila, kaže pjevač, samo jednokratna serija od 1200 bočica. Prodavala se i u lancu parfumerija samo u BiH.

- Mislim da ih je ostalo još nešto malo po prodavaonicama. Tko je kupio, kupio je - smije se Halid i kaže da mu ipak najbolje ide pjevanje i da ga to jedino i zanima.

Ne smatra se dobrim šefom jer ne zna biti strog prema zaposlenicima, a to nije dobro za posao.

- Znam povisiti ton samo kad sam na pozornici - kaže Bešlić koji, kad je u Sarajevu, slobodno vrijeme najčešće provodi u obližnjem mjestu Semizovac gdje je prije desetak godina sagradio motel i benzinsku crpku Bešlić. Ni benzinskom se crpkom više ne bavi jer ju je iznajmio ruskoj naftnoj kompaniji. Ali od motela ne želi odustati.

- To je moj dnevni boravak. Okružen je gustom šumom pa ako nisam na putu, tu sam od jutarnje kave do večeri - razdragan je pjevač. No iako se okušao u raznim poslovima, kaže da mu zarađivanje novca nije primarno. Prošle godine nakon velikih poplava u motel je primio desetak obitelji kojima su stradale kuće. Bešlić kaže da je sve biznise pokretao jer je mislio da će uspjeti, ali i zato da bi zaposlio ljude i pomogao im da zarade plaću.

- Još sam, na sreću, mlad, pa si mogu dopustiti da učim na vlastitim pogreškama - kaže pjevač o svojim poslovnim potezima. Veseli se koncertu u zagrebačkoj dvorani Lisinski. Za razliku od dosadašnjih nastupa ovaj će biti mirniji jer će pjevati sevdalinke.

- To je za moju generaciju koja glazbu sluša u fotelji - zaključuje Bešlić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin