Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Halid Bešlić zbog problema s nogom skinuo je 16 kilograma

None Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL 2

'Kralj sevdaha' bio je u tri bolnice na pretragama zbog sumnje na trombozu. Nalazi su pokazali da je problem bio u upaljenom živcu koji je izazivao jake bolove

Sad se dobro osjećam. Nasreću, noga me više ne boli. Uzimam lijekove protiv bolova, a prijatelj travar napravio mi je nekoliko vrsta čajeva koje svaki dan pijem, rekao nam je Halid Bešlić (57). Dodaje da je sretan jer su mu konačno postavili dijagnozu. Zbog nesnosnih bolova u nozi obišao je tri bolnice, u Sarajevu, Zagrebu i Beču. Prije osam mjeseci Bešlića je počelo boljeti lijevo koljeno. Bol nije prestajala pa je pjevač prošlog mjeseca posjetio sarajevsku bolnicu Koševo. Kako je pisao bosanski časopis Express, 'kralj sevdaha' imao je trombozu noge i rekli su mu da mora na operaciju. Pjevač nije bio zadovoljan dijagnozom pa je otišao u Zagreb po drugo mišljenje. Zagrebački liječnici savjetovali su mu da s nalazima otiđe u Beč kako bi bili sigurni koji je pravi uzrok boli.

- Tamo su ustanovili da mu je upaljen živac kraj koljena i dali mu terapiju. Liječnici smatraju da mu se živac upalio jer je imao previše kilograma pa mu je noga bila preopterećena - rekao je njegov menadžer Nedim Srnja.

Demantirao je da Halid ima trombozu i da mora na operaciju.

- Liječnici su pjevaču savjetovali da mora smršavjeti pa sad svaki dan satima pješači šumom. Manje i laganije jede te zaista pazi na prehranu. Smršavio je čak 16 kilograma - ističe menadžer Nedim. Zbog narušenog zdravlja Halid manje nastupa i posvetio se radu na novom albumu. Bol u koljenu, govori Srnja, nije povezana s prometnom nesrećom koju je imao prije dvije godine. Tad je automobilom sletio s ceste te mu je teško stradalo desno oko, na koje još ne vidi.

Dugo se oporavljao od prometne nesreće

Halid Bešlić je 2009. godine u naselju Kobilja Glava u Sarajevu teško stradao u prometnoj nesreći. Ozlijedio je lice i desno oko. Imao je nekoliko operativnih zahvata, a oko je operirao u Belgiji.

Halid: Ne volim više kafane i brzu vožnju

Nakon nesreće pjevač je rekao da nije prestao voljeti pjesmu, ali više ne voli noćne klubove i brzu vožnju.

- Više ne vozim automobil. Sad drugi voze mene - rekao je Halid.

Komentari (8)
  • Ljudi, nemojte vrijeđati iskonske sevdalije. To čim se Halid bavi tj. to što on pjeva nema veze sa sevdahom. Halid je odličan i uspješan pjevač ali ne pjeva sevdah, pa ga molim ne zovite kraljem sevdaha. Ne znam otkud mu taj epitet prišivate. Jedan je Safet!

    22. 9. 2011,   15:42
  • moja dijagnoza: žderitis

    22. 9. 2011,   13:48
  • jao debilnih komentara.

    22. 9. 2011,   17:10