Obavijesti

Show

Komentari 138

Hanka Paldum sina izbacila iz kuće: Zbog njega me boli duša

Hanka Paldum sina izbacila iz kuće: Zbog njega me boli duša
4

U ekskluzivnoj ispovijesti bosanska ‘kraljica sevdaha’ govori o dugogodišnjoj borbi s ovisnošću njezina sina Mirzada. Problemi su krenuli kad se vratio iz Njemačke

VIDEO

Ne mogu više, umorna sam od svega. Mirzada sam izbacila iz kuće. Duša me boli zbog toga, ali nemam drugog izbora, rekla nam je Hanka Paldum (58).

Sarajevska pjevačica ponovno proživljava najteže trenutke jer joj je sin Mirzad Brkić (29) opet završio na policiji. U pretresu automobila u Sarajevu policajci su kod njega pronašli pištolj i paketić heroina.

- Trudim se dovesti ga na pravi put, ali mi to nikako ne polazi za rukom. Borila sam se i još se borim, no sad ga ne želim vidjeti dok ne ode opet na liječenje. Mirzad nije zlato od djeteta i toga sam svjesna. Ali ima svojih kvaliteta i sin mi je. Volim ga - govori tužna pjevačica.

Nakon što je Mirzad u siječnju nadrogiran amfetaminima svojim terencem pregazio tri žene na stajalištu autobusa i teško ih ozlijedio, sud mu je odredio obavezno liječenje. Brižna majka ga je poslala na odvikavanje u najbolju njemačku kliniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dok je bio u Njemačkoj, sve je krenulo nabolje. Radio je i nije bilo nikakvih problema, a zatim se iznenada vratio u Sarajevo zbog djevojke. Izgubio je glavu za njom. To je jako burna veza. Stalno prekidaju i mire se – rekla je Hanka.

Pjevačica dodaje kako je pokušala biti stroga, ali i to joj nije pomoglo kod sina. Što god da je radila, kaže, do Mirze nije mogla doprijeti. Želi da ponovno ode na liječenje, ali on neće. Mirzad je, kaže pjevačica, bio emotivno i drago dijete.

- U našoj ulici nitko ni jednu ružnu riječ o njemu nije rekao. I evo što je život. Jad i nevolja. Učinila sam sve što je u mojoj moći, pa to bi svaka majka napravila za svojega sina, ali dok si on sam ne odluči pomoći, ništa ja tu, kao što ste vidjeli, ne mogu napraviti - nemoćno govori “kraljica sevdaha”.

Dodaje da za probleme ne želi okrivljavati društvo, brz način života i poremećen sustav vrijednosti, nego će se nastaviti boriti za sina.

- Želim da se Mirzad primi knjige i završi fakultet, a ne da ide u ovom, lošem smjeru – zaključila je Hanka.

Djeca domaćih zvijezda su se izvukla. Douglasov
 sin završio je u zatvoru

Ivana Kovač i Paola Valić s heroina su se skidale u komuni na otoku Čiovu. Marko Gregurević liječio se u rodnoj Slavoniji i sad pomaže ovisnicima.

- Izvukla sam se, ali nije bilo nimalo lako. Strah od povratka u komunu bio je presudan - kaže Ivana Kovač (37). Pjevačica i kći glazbenika Mate Miše Kovača (73) u komuni na Čiovu bila je dvije godine. Problemi s drogom počeli su nakon tragične smrti starijeg, tada 16-godišnjeg brata Edija, zbog koje je otac Mišo postao depresivan i pokušao se ubiti.

Nakon što se skinula s heroina, Ivana je morala promijeniti društvo jer ju je, kaže, htjelo povući nazad u pakao droge. Sličnu havariju prošla je i Paola Valić (32).

Pjevačica i kći televizijske urednice Jasne Ulage-Burić još u srednjoj školi počela je pušiti marihuanu, na maturalcu je, kako je rekla, povukla prvu lajnu kokaina, a poslije je prešla na heroin. Na dan je, kaže, trošila najmanje 1000 kuna na drogu. Završila je u bolnici nakon što se predozirala, a dvije godine provela je u istoj komuni kao Ivana Kovač. Paola je danas zdrava i sretna, a iz javnog života potpuno se povukla.

S ovisnošću se borio i Marko Gregurević (34), sin glumca Ive (62).

Liječio se u komuni “Susret u Ivanovcu” kraj Okučana, a danas vodi centar za ovisnike. I njegov otac pomaže mladima. Tako je prošle godine srednjoškolcima iz Zadra rekao kako je i sam probao drogu.

- Prijatelj Stanko je bio ovisnik. Dogovorili smo se da ću uzeti LSD i ako poslije toga ne budem imao želju za drogom, da se i Stanko mora prestati drogirati. Danas mi je prijatelj čist i ima sedmero djece - rekao je glumac. Dodao je kako je ova priča imala sretan kraj jer se Stanko prestao drogirati i sredio si je život.

Puno veće probleme od djece hrvatskih zvijezda ima sin legendarnog holivudskog velikana Michaela Douglasa (70). Cameron (35) trenutačno služi desetogodišnju zatvorsku kaznu zbog raspačavanja droge.

- Sin mi se počeo drogirati već s 13 godina. Uhitili su ga dok je dilao drogu. Rekli su mu da će mu smanjiti kaznu ako bude surađivao s policijom, ali kad u tom svijetu počnete spominjati imena, znate da nećete dobro završiti. Molio sam ga da policiji kaže sve što zna, ali nije me htio poslušati. Bio sam u stanju zadaviti ga zbog toga. Nikad ga nisam branio i nadam se da će njegova nevolja poslužiti kao primjer drugima - kaže Michael Douglas.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 138
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'