Obavijesti

Show

Komentari 3

Harry će vratiti novac palači, a Charles će ga zasad financirati

Harry će vratiti novac palači, a Charles će ga zasad financirati
8

Princ Harry i Meghan Markle upravo su započeli novi život kao donekle 'obični ljudi', s financijskim i drugim brigama, pošto im je kraljica Elizabeta 'skinula' kraljevske titule i ukinula javno financiranje

VIDEO

Rješenje koje je u subotu objavila Buckinghamska palača pokazuje da je kraljica Elizabeta (93) preuzela bolnu, ali dobro joj poznatu ulogu upravljanja obiteljskom krizom koja je prijetila da će uzdrmati same temelje monarhije. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:50

Nered s 'Megxitom' počeo je 8. siječnja kad je mladi par objavio da se odriče najvažnijih kraljevskih obaveza i kreće u 'nov, financijski neovisan život'. Učinili su to, očito, bez kraljičina dopuštenja, ali i bez predodžbe kako bi to moglo funkcionirati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Royal visit to Africa - Day Ten

Britanski mediji pišu kako su Harry i Meghan to vjerojatno zamislili kao kombinaciju da su 'napola u, napola izvan' kraljevske obitelji, ali im je kraljica isporučila, kako je to nazvao Telegraph, 'najtvrđi mogući Megxit'. 

Princ Harry: Meghan i ja nismo imali izbora, odluka nije lagana
Princ Harry: Meghan i ja nismo imali izbora, odluka nije lagana

Par je izgubio pravo da ih se naziva kraljevskim visostima, jednako kao što se to dogodilo Harryjevoj majci Diani kad se razvela od princa Charlesa 1996., u još jednoj obiteljskoj drami koja je uzrujala kraljicu.  Nadalje, pristali su vratiti 2,4 milijuna funta, koliko su porezni obveznici potrošili na obnovu njihove rezidencije Frogmore Cottagea. 

- Nitko iz kraljevske obitelji nikada nije vratio novac.To je apsolutno bez presedana - napisao je bivši kraljičin tajnik za medije Dickie Arbeiter u Sunu u nedjelju. 

Royal visit to Africa - Day Ten

Harry je ostao i bez svojih vojnih naslova i pokroviteljstava kojima je nagrađen nakon što je odslužio dvije rotacije u Afganistanu i napredovao do čina satnika. Arbiter, međutim, tvrdi da je gubitak titule 'kraljevske visosti' ono što ulazi u povijest monarhije. 

- Čak i kada je Eduard VIII. abdicirao 1936. 'degradirali' su ga s Njegovog Veličanstva Kralja na Njegovu Kraljevsku Visost vojvodu od Windsora - rekao je. Princeza Diana bila je drugačiji slučaj jer je ona svoje kraljevske titule stekla brakom, a ne rođenjem. 

Rugby League World Cup 2021 draw

Prvo pitanje s kojim će se Harry i Meghan suočiti su financije. Sky News je objavio da će princ Charles (71) nastaviti sinu davati neki iznos iz svojih osobnih prihoda. Harry vjerojatno ima i pozamašnu ušteđevinu, a Meghan je imala unosnu glumačku karijeru. Sada razmišlja o tomu da pokrene vlastitu liniju zdravstvenih i 'wellness' proizvoda. 

Premijer Johnson: 'Svi želimo Meghan i Harryju sve najbolje'
Premijer Johnson: 'Svi želimo Meghan i Harryju sve najbolje'

Sunday Times pitao je izvor iz Buckinghamske palača hoće li Harry i Meghan moći unovčiti brend 'Sussex Royal' koji su u prosincu pravno zaštitili. 

- To je jedno od područja koje se još razrađuje. U prijevodu: Kraljica baš nije sigurna u to  - kazao je izvor. Arbiter napominje kako Dianina globalna privlačnost nije nestala time što je izgubila naslov kraljevske visosti. 

The Duchess of Sussex on gender equality

Neki dogovori vjerojatno će uključivati Hollywood. Nedavno se pojavila snimka kako Harry na jednom prijemu šefu Disneya hvali Meghanine sposobnosti sinkronizacije. Ima i nagađanja da će par surađivati s Netflixom. Palača je objavila da će odvojeno pitanje o tome tko će plaćati za njihovu sigurnost, a to neće biti malo, naknadno razriješiti britanska vlada. 

Novinarka i kraljevska biografkinja Penny Junor tvrdi kako bi ideja da će par na bilo koji način profitirati od svojih kraljevskih naslova "zastala u grlu javnosti". 

- Harry je to što jest postao slučajno, rođenjem. Kada bi zbog toga zarađivao milijune bilo bi to pogrešno -  kaže Junor.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Pokretanje videa...

01:05
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Kate potresao skandal: Blijedu i ispijenu ulovili su je paparazzi
U SJENI MEGHAN MARKLE

Kate potresao skandal: Blijedu i ispijenu ulovili su je paparazzi

Službena Instagram stranica Kensington palače objavila je ipak fotografiju nasmijane Kate. U opisu su se zahvalili svima koji su im poslali dirljive poruke povodom njezina rođendana...

'Meghan ima potpunu kontrolu nad životom princa Harryja...'
STRUČNJACI:

'Meghan ima potpunu kontrolu nad životom princa Harryja...'

Harry želi da bude sretna i sigurna, a još bitnije, želi da ne pati kao njegova majka Diana. Ali, sad su Meghanini holivudski prijatelji postali i Harryjevi prijatelji, kažu stručnjaci koji tvrde da Meghan upravlja Harryjem
Kraljici dala otkaz pa sad opet može javno objaviti gole fotke
MEGHAN NA INSTAGRAMU

Kraljici dala otkaz pa sad opet može javno objaviti gole fotke

Također, ulaskom u kraljevsku obitelj Meghan se morala odreći davanja autograma, a članovima kraljevske obitelji nije bilo dopušteno glasanje te povezivanje uz bilo kakve političke položaje