Obavijesti

Show

Komentari 18

Hitovi: Od proročanstva Babe Vange do razotkrivanja ISIL-a

Otvorena je najveća knjižara u Hrvatskoj, Interliber, na kojemu, na Zagrebačkom velesajmu, do 13. studenoga, uz 300 izlagača iz 12 zemalja svijeta, svoja najnovija izdanja predstavlja i 24sata

VIDEO

Od stvarnog života u zastrašujuće brutalnoj Islamskoj državi, o čemu govori knjiga 'Carstvo straha', preko fenomena proročice Babe Vange ('Baba Vanga: Misterij zapečaćenih proročanstava') do ispovijesti ljudi koji su se vratili iz mrtvih ('Buđenje iz mrtvih').

To i još mnogo naslova očekuje posjetitelje štanda 24sata i Večernjeg lista u paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma gdje se knjige mogu nabaviti po posebnim sajamskim cijenama, neke i za jednu kunu. I ostali vodeći hrvatski izdavači su 39. međunarodni sajam knjiga i učila - Interliber iskoristili za predstavljanje najnovijih izdanja.

Fraktura tako nudi roman Slavenke Drakulić - 'Mileva Einstein, teorija tuge', potom 'Wilimowski' Miljenka Jergovića, roman koji je prvo bio čitan na Radio Beogradu, potom prvo objavljen na poljskom, a tek onda na jeziku na kojem je nastao. Tu je i knjiga Vladimira Velebita 'Moj život', njegovi autobiografski spisi, za koju Seid Serdarević iz Frakture kaže da je 'monumentalna knjiga na osam stotina stranica koja nam može puno reći o našoj povijesti'.

Od naslova ističe još i novi roman 'Bezdan' Josipa Mlakića, koji progovara o starosti i umiranju, te triler Franje Janeša 'Tunel na kraju svjetla', koji se bez uvijanja bavi životom tinejdžera u današnjoj Hrvatskoj.Naklada Ljevak također nudi uvid u jednu od najvažnijih tema današnjice, kako u političkom diskursu, tako i u znanstvenim istraživanjima i promišljanjima pitanja identiteta, subjektiviteta, 'reguliranja' društva, biopolitike i 'upravljanja' populacijom. Riječ je, dakako, o pitanju izbjeglištva, azila i imigracije, o kojemu govori knjiga 'Izbjeglištvo u suvremenom svijetu' Duška Petrovića, za koju iz Ljevaka kažu da 'predstavlja originalan interdisciplinarni doprinos razumijevanju aktualnih prijepora oko pitanja kako u hrvatskom, tako i u europskom i globalnom kontekstu'.

Osim izdanja iščekivanog romana višestruko nagrađivane pjesnikinje i prozaistice Ivane Bodrožić 'Rupa', u kojem se kroz žanr političkog trilera hrabro upušta u raskrinkavanje tranzicijskog društva duboko prožetog korupcijom i kriminalom, na Ljevakovu se štandu mogu naći naslovi sjajnih inozemnih autorica: 'Male crvene stolice' Edne O’Brien, 'Tratinčice' Kristine Ohlsson i 'Heretkinja' Ayaan Hirsi Ali.

Fokus od hitova na Interliberu ističe trenutačni broj jedan u Hrvatskoj, knjigu 'Pazi kojeg vuka hraniš', self-help autora Kenana Crnkića. Uz to, nude i dvije bojanke hrvatskih autora.

bajka

Naslovi sniženi i do 50 posto, a ima ih i za kunu

- To su ‘Blaga Hrvatske’ i ‘Zemlja snova’, koju smo ulistali na britanski i američki Amazon gdje se prodaje bolje nego u našim knjižarama - kažu iz Fokusa, u kojem ističu još jedan svojevrsni fenomen - slikovnicu za lakše uspavljivanje djece 'Slonica koja želi zaspati'. Taj naslov je druga knjiga autora koji je napisao prošlogodišnji veliki hit 'Zeko koji želi zaspati', kažu iz Fokusa.

Jedna od knjiga koje se očekuju s velikim zanimanjem novi je roman najnagrađivanijeg hrvatskog pisca Renata Baretića 'Hotel Grand', koji će Baretić i osobno potpisivati u subotu na štandu svojega izdavača Algoritma. Algoritam na Interliber donosi i svjetske bestselere - treći roman Lauren Weisberger, autorice hita 'Vrag nosi Pradu', 'U lovu na Harryja Winstona', potom višestruko nagrađivan roman 'Atentat', koji je dio trilogije Yasmine Khadre o sukobima u arapskome svijetu, te nastavak Pulitzerom nagrađene knjige 'Sva naša oružja' Jareda Diamonda, 'Slom', knjigu o tajanstvenoj propasti starih civilizacija.

Mozaik knjiga za Interliber je spremio dugočekivanu knjigu o Draženu Petroviću, autora Todda Spehra, a tu je i novi naslov autorice Liane Moriarty - 'Posljednja obljetnica' te apsolutni hit, veliki bestseler 'Prolaznost', koji progovara o teškoj temi smrti na nov i zanimljiv način - razjašnjava medicinske pojmove i donosi prijedloge kako je učiniti dostojanstvenijom, pripovijedajući jednostavnim i susretljivim stilom.


- Od domaćih autora tu su, među ostalima, Miro Gavran ‘Nekoliko ptica i jedno nebo’, Sanja Pilić ‘Pošalji mi poruku’ i Pavao Pavličić ‘Hladna fronta’ - kažu iz Mozaik knjiga dodajući da će i u njih, kao i ostalih izdavača, najnoviji naslovi biti sniženi 20 posto, a ostali čak 90 posto. Izlagači su pripremili i druge akcije za posjetitelje. Algoritam tako nudi 'izaberi 3, plati 2' - u kojoj jednu - najjeftiniju - knjigu iz Algoritmove nagrade kupac dobije besplatno. Posjetitelje na štandu 24sata i Večernjeg lista također očekuju pogodnosti i popusti, među kojima i do 50 posto sniženja na najnovije naslove.

Ulaz na omiljeni sajam knjiga Interliber je besplatan, a vrata petog i šestog paviljona otvorena su svakodnevno od 10 do 20 sati. U udarnu subotu pak radno vrijeme produljit će se i do 21 sat.

Zagreb.14.01.2015. 38. Interliber - Medjunarodni sajam knjiga i
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'
EKSKLUZIVNO: ISPOVIJEST IZ DVORCA

VIDEO Dragana Mirković: 'Sve sam riskirala. Nije me sramota sad reći da nemam novca...'

Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta 'lokomotiva', rekla nam je Dragana Mirković u svom dvorcu

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'
ŠOKIRALA REGIJU OBJAVOM

EKSKLUZIVNO Dragana Mirković za 24sata o razvodu: 'Teško mi je, kao i 90-ih. Učinila sam sve'

Regionalna folk zvijezda ekskluzivno nas je ugostila u dvorcu na dan objave razvoda i ispričala zašto se odlučila na takav korak...
VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija