Obavijesti

Show

Komentari 2

HRT: Nismo napravili gaf, pitanje u 'Šifri' bilo je ispravno

HRT: Nismo napravili gaf, pitanje u 'Šifri' bilo je ispravno
1

Svaki zadatak u kvizu 'Šifra' sastoji od pitanja i četiriju ponuđenih odgovora, od kojih je samo jedan točan. Zbog toga se ne može reći da je pitanje bilo krivo formulirano, kažu s HRT-a

VIDEO

U izdanju kviza 'Šifra' u kojem se natjecao Siniša Belina i 'pao' na trećoj šifri sve je bilo regularno i u cijelosti u skladu s pravilima kviza, pitanje je bilo precizno postavljeno i formulirano, kažu na HRT-u. 

Ističu kako se svaki zadatak u kvizu 'Šifra' sastoji od pitanja i četiriju ponuđenih odgovora, od kojih je samo jedan točan. Službeno objašnjenje HTV-a donosimo u cijelosti: 

U članku pod naslovom "Gaf HRT-a: Iskusni kvizaš je u Šifri ispao na lošem pitanju" iznesene su netočne informacije kojima su povrijeđeni ugled i čast Hrvatske radiotelevizije.

Netočna je informacija iznesena već u samom naslovu članka odnosno da je u kvizu Šifra HRT-a postavljeno 'loše pitanje'. 

Isto tako je netočna informacija da je 'problem u činjenici da niti jedan od ponuđenih odgovora - nije potpuno točan i to zbog neprecizno postavljenog pitanja, odnosno loše formulacije'.

Na pitanje 'Koja je nogometna reprezentacija osvojila najviše zlatnih olimpijskih medalja?' ponuđena su četiri odgovora - 1. Mađarska, 2. Argentina, 3. Sovjetski Savez i 4. Urugvaj.

Netočan je navod kako niti jedan od gore ponuđenih odgovora nije bio točan.

Točan odgovor na gore navedeno pitanje je Mađarska. Nevedeno iz razloga jer je Mađarska osvojila tri zlatne olimpijske medalje u nogometu.

Velika Britanija također je osvojila tri olimpijske zlatne medalje u nogometu i stoga nije stavljena među ponuđene odgovore jer se svaki zadatak u 'Šifri' sastoji od pitanja i četiriju ponuđenih odgovora, od kojih samo jedan može biti točan. S obzirom na to da Velika Britanija nije bila među ponuđenima, samo je Mađarska mogla biti točan odgovor.

Među ponuđenim odgovorima nije navedena nijedna reprezentacija koja je osvojila zlato u ženskoj konkurenciji. Da je bila riječ o natjecanju u ženskoj konkurenciji, to bi bilo posebno istaknuto.

Ideja kviza 'Šifra' je da se kroz razgovor između natjecatelja i voditelja pitanjima daje širi kontekst. Upravo iz tog razloga vrijeme u analizi nije ograničeno i natjecatelj ga može koristiti, između ostaloga, i za otklanjanje eventualnih nedoumica. U ovome slučaju natjecatelj nije imao nikakvih pitanja ni nedoumica i nije tražio dodatna pojašnjenja nego je prešao na sljedeće pitanje.

Prema tome, netočne su i deplasirane tvrdnje oko toga da bi HRT napravio bilo kakav gaf.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana
NIŠTA OD POLUFINALA

Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana

Njezine afirmativne poruke i nježan pristup sigurno će nedostajati natjecateljima 'Zvijezde pjevaju', dok će njezinu poziciju između Marija Lipovšeka Battifiace i Marka Tolje zauzet Nikša Bratoš