Obavijesti

Show

Komentari 403

Roko odletio s natjecanja: Nije se plasirao u finale Eurosonga

Roko odletio s natjecanja: Nije se plasirao u finale Eurosonga
52

DRUGA POLUFINALNA VEČER Nastupe na našem portalu komentirao je stilist Neven Ciganović, a Roko nam je otkrio da se prije izlaska na binu povukao u osamu i odmarao glas...

VIDEO

Nakon što smo u utorak dobili finaliste iz prvog polufinala 64. Eurosonga, večeras smo dobili i posljednjih deset finalista. Voditelji Eurosonga u Tel Avivu bili su Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar i Lucy Ayoub. Naš predstavnik Roko Blažević (19) nije se plasirao u finale natjecanja. 

Iz druge polufinalne večeri dalje su prošli predstavnici Makedonije, Nizozemske, Albanije, Švedske, Rusije, Azerbajdžana, Norveške, Švicarske i Malte.

PRATITE UŽIVO TIJEK DOGAĐAJA:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

22:50 Roko je na društvenim mrežama emitirao uživo i upitao majku Mariju koje je njezino mišljenje hoće li ući u finale.

- Idemo u finale, sve drugo bi bila prevara - poručila je ponosna majka.

22:36 Naš predstavnik Roko Blažević u backstageu iščekuje rezultate sa svojom ekipom koja ga je pratila u Tel Aviv. 

22:21 Posljednji u drugoj polufinalnoj večeri nastupio je predstavnik Azerbajdžana Chingiz s pjesmom 'Truth'. 

22:16 Na pozornicu se popela predstavnica Makedonije Tamara Todevska s pjesmom 'Proud'. Ovo joj nije prvi put da se 'bori' na Eurosongu. Tamara je Toši Proeskom pjevala prateće vokale, kao i nekoliko godina poslije svojoj sestri Tijani Dapčević. 

- Makedonka ulazi u finale. Pjesma tipična eurovizijska o različitosti, ali nastup je lijep - komentirao je Neven.

22.12 Nizozemsku je predstavio Duncan Laurence s pjesmom 'Arcade'. Otkako su poznata imena natjecatelja ovogodišnjeg Eurosonga, Nizozemac se drži na prvom mjestu na kladionicama. 

- Nizozemac je odličan, on bi mogao pobijediti - uvjeren je naš komentator Neven Ciganović.

22.08 Norvežanima kladionice predviđaju prolazak u finale. Bend KEiiNO predstavio se s pjesmom 'Spirit In The Sky'. Norveška dosad ima tri pobjede na Eurosongu.

- Joj, Norvežani su mi teži trash. Vrlo old fashion, ali sve su spojili. Kič, norveško jodlanje i british pop - opisao je nastup Ciganović.

22:04 Albaniju je predstavila Jonida Maliqi s pjesmom 'Ktheju tokës'. Jonida je jedna od rijetkih koja je cijelu pjesmu izvela na svom jeziku.

- Albanka jako dobar styling, jednostavno, efektno... Dobro pjeva, komad je, mogla bi u finale - kaže o nastupu predstavnice Albanije Neven Ciganović.

22.00 Trinaesti po redu nastupio je još jedan od favorita na kladionicama, Rus Sergey Lazarev s pjesmom 'Scream'. Ovo mu nije prvi put na Eurosongu, a ovogodišnji nastup izazvao je glasan pljesak publike.

21.53 Litvu je predstavio Jurij Veklenko s pjesmom 'Run With The Lions'. Natjecao se u brojnim glazbenim emisijama poput 'Supertalent' i 'The Voice'.

- Litvanac dosadan, ali zgodan. Pjesma ima dobru produkciju, a on dobar falset - rekao je naš gost komentator Neven Ciganović.

21.49 Nakon Roka na pozornicu se popela predstavnica Malte Michela s pjesmom 'Chameleon'. 

21.45 Deseti po redu nastupio je naš predstavnik Roko Blažević s pjesmom 'The Dream'. Uz njega su bili plesači Endi Schrötter i Diego Siqueira, a publika je mahala hrvatskim zastavama. Po završetku nastupa čuo se gromoglasan pljesak. 

Rokovi plesači spustili su se sa stropa, a usred nastupa stavili su mu krila na leđa. 

POGLEDAJTE ROKOV NASTUP: 

21.41 Za Austriju nastupila je PÆNDA s pjesmom 'Limits'.

- Joj, evo Austrijska Nina Kraljić, samo za razliku od Nine neće ući u finale - kratak i britak je bio s osvrtom na Austrijanku Ciganović.

21.37 Švedsku je predstavio John Lundvik s pjesmom 'Too Late For Love'. Šveđanin je jedan od glavnih favorita za pobjedu. 

- Šveđanin će ih sve pojesti, on je finalist. Tipična eurovizijska pjesma, puno pozitive i odličan vokal. On je moj favorit. Natjerao je cijelu dvoranu da pjeva s njim - opisao je Neven. 

21.33 Za Dansku nastupila je Leonora s pjesmom 'Love Is Forever'. Osim pjevanja i pisanja tekstova, jedno vrijeme bavila se i klizanjem.

- Tipična pop pjesmica sa onim lijenim pjevanjem u britanskom maniru, ali ulazi u finale jer je ubacila malo francuskog šika - komentirao je Neven. 

21.26 Rumunjsku predstavila je pjevačica Ester Peony s pjesmom 'On a Sunday'. Rumunjka se od mladih dana bavi glazbom za što se i školovala. 

- Rumunjka izgleda kao Mary Poppins - osvrnuo se na nastup Rumunjske Ciganović, koji nije nimalo impresioniran ni njezinim glasom, ali ni samom pjesmom.

21.22 Peti po redu na pozornicu je stao bend Carousel s pjesmom 'That Night' koji predstavlja Latviju. Bend, između ostalih, čini poznati latvijski duo, pjevačica Sabine Zuga i gitarist Marcis Vasilevskis. Naš komentator Neven usporedio je pjevačicu s Mijom Dimšić. 

21.18 Za Švicarsku nastupio je Luca Hänni s pjesmom 'She Got Me', a kako je Duško naglasio, Švicarac je jedan od favorita za pobjedu na 64. Eurosongu. Uz pjevanje, radio je kao model za muško donje rublje. 

- Švicarac je Luis Fonzi za siromašne, ali jako pozitivna pjesma. Možda ga Madonna angažira umjesto Malume. Nema latino energije, ali ulazi u finale - opisao je predstavnika Švicarske naš gost komentator Ciganović. 

21.14 Anna Odobescu predstavila je Moldaviju s pjesmom 'Stay'. 

- Moldavka je jako dobra, izravna konkurencija Srpkinji. Odličan vokal, zgodna, snažna pjesma. Imala je bolju vjenčanicu od Maje Šuput - rekao je Ciganović. 

21.10 Druga po redu nastupila je Sarah McTernan s pjesmom '22'. Pjevačica se natjecala na irskoj verziji glazbenog showa 'The Voice' i završila je na trećem mjestu.

- Bilo je vidljivo dosta treme u ovom nastupu - rekao je Duško Ćurlić. 

- Izgleda kao Jessica Simpson iz svoje najgore faze - opisao je Neven Irkinju. 

21.05 U drugoj polufinalnoj večeri prva je nastupila predstavnica Armenije Srbuk s pjesmom 'Walking Out'. Glazbom se počela baviti još u djetinjstvu, natjecala se u 'X factoru', a trenutačno je jedna od najvećih armenskih zvijezda. 

- Armenka je nešto kao Alicia Keys za siromašne, takav joj je i nastup, ali kažu manje je više - slikovito je opisao prvi nastup večeri naš gost komentator Neven Ciganović.

Roko Blažević s plesačima Endijem Schrötterom (21) i Diegom Siqueirom (30) nastupio je pod rednim brojem 10 na pozornici Tel Aviva. Natjecatelji iz 18 zemalja suočili su se jedni s drugima kako bi izborili preostalih deset mjesta u finalu u subotu.

Nastupe je na našem portalu komentirao stilist Neven Ciganović

- S obzirom na konkurenciju, ne vjerujem da će nas zakačiti finale, ali zato očekujem neviđeni kič s puno jeftinih efekata i pokušajem probijanja zračnog zida s 'briljantnim' Rokovim vokalom - rekao nam je Neven prije samog početka druge polufinalne večeri. 

Uoči nastupa Roko se povukao u osamu. Malo se izolirao od ostalih članova hrvatske delegacije koja ga prati u Izraelu. Prije svega, priznao nam je, čuvao je glas, a uz to se htio i malo 'posložiti'. 

Baka Marija kladi se na svog Roka: Najviše voli moju juhicu
Baka Marija kladi se na svog Roka: Najviše voli moju juhicu

- Ne opterećujem se previše. Iskreno, mislim da ću u tom trenutku, tijekom nastupa, ostaviti srce na pozornici, a pritom ću pokušati i maksimalno uživati - iskren je bio Roko.

REDOSLIJED NASTUPA: 

1. Armenija: Srbuk – Walking Out
2. Irska: Sarah McTernan – 22
3. Moldova: Anna Odobescu – Stay
4. Švicarska: Luca Hänni – She Got Me
5. Latvija: Carousel – That Night
6. Rumunjska: Ester Peony – On A Sunday
7. Danska: Leonora – Love is Forever
8. Švedska: John Lundvik – Too Late For Love
9. Austrija: PÆNDA – Limits
10. Hrvatska: Roko – The Dream
11. Malta: Michela – Chameleon
12. Litva: Jurij Veklenko – Run With The Lions
13. Rusija: Sergej Lazarev – Scream
14. Albanija: Jonida Maliqi – Ktheju tokës
15. Norveška: KEiiNO – Spirit In The Sky
16. Nizozemska: Duncan Laurence – Arcade
17. Sjeverna Makedonija: Tamara Todevska – Proud
18. Azerbajdžan: Chingiz – Truth

Podsjetimo, u prvoj polufinalnoj večeri prošli su Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija. Službeno je potvrđeno da će u finalu nastupiti Madonna (60) i zaraditi milijun dolara za otpjevane dvije pjesme. 
 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:36
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 403
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac