Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Hrvatska tuguje: Izgubili smo Branka Lustiga, Mani i Dudeka

None Foto: PIXSELL 4

Filmski producent Branko Lustig preminuo je srijedu navečer u 88. godini u Zagrebu. Dan prije otišli su Martin Sagner, legendarni Dudek te spisateljica Mani Gotovac...

U posljednjih nekoliko dana Hrvatska je izgubila tri velikana. Martin Sagner, legendarni Dudek, preminuo je u utorak u 88. godini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Martin se proslavio u seriji Gruntovčani koja se snimala sredinom sedamdesetih godina diljem Podravine, najviše u Sigecu. 

- Preminuo je doma nakon što je tri do četiri tjedna bolovao. Svi smo neutješni - rekla nam je njegova uplakana supruga Zorica Bajgot-Sagner.

Foto: HRT

Samo dan nakon Martina, preminula je kritičarka, spisateljica i kazalištarka Mani Gotovac u 81. godini. Prije smrti Mani je bila nepokretna i spojena na infuziju. Bila je jako smršavila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Književni kritičar Velimir Visković (68) joj je dan prije smrti donio pivo koje je željela. 

- U četiri ujutro poslala mi je poruku. Ne znam koliko je medicinski preporučljivo, ali nije pivo neki ozbiljan alkohol, mislim da je važnije ispuniti joj želju - napisao je Velimir na društvenim mrežama. 

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Filmski producent Branko Lustig preminuo je srijedu navečer u 88. godini u Zagrebu.

- Bili smo jako dobri i mnogo sam ga cijenio. On je bez obzira na veličinu ili nagrade bio brilijantan. Mlad sam počeo raditi s njim na raznim serijama. Bio je vrhunski komentator i nema toga što nije znao kada je riječ o filmu. Kada bi se skupila ekipa on je bio taj koji je raspolagao s najviše podataka. Pamtit ću ga kao velikog čovjeka i vrhunskog filmskog radnika - rekao nam je kazališni glumac Miljenko Brlečić (69). 

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Komentari (15)
  • Ah da, lijepe su godine i proživjeli, osobito Dudek i Lustig skoro 90 skupili. Polako ta generacija rođena prije 2. svjetskog rata odlazi sa scene. Volite se ljudi dok ste živi, poslije je kasno. Svakom dođe kraj na ovom svijetu i mladom i starom.

    14. 11. 2019,   14:16
  • Lijepe godine je dočekao unatoč logorskim strahotama koje je prošao.

    14. 11. 2019,   13:38
  • Pokoj im vjecni.

    14. 11. 2019,   13:48