Obavijesti

Show

Komentari 21

I opet repriza: Sve se mijenja, samo je ‘Dadilja’ neuništiva

I opet repriza: Sve se mijenja, samo je ‘Dadilja’ neuništiva
2

ŽIVOT KAO SAPUNICA Junakinja serije se tijekom snimanja rastala od supruga homoseksualca, a danas ljubi indijskog znanstvenika. Vjenčali su se prošle godine

VIDEO

Iako je posljednja od 146 epizoda “Dadilje” snimljena prije 16 godina, američka humoristična serija je očito besmrtna za Hrvate. Poslije HTV-a i RTL-a, hit TV saga o neuspješnoj prodavačici kozmetičkih proizvoda sad se reprizira i na Novoj TV.

Glumica Fran Drescher (58) seriju je počela snimati kad joj je bilo 36 godina. “Dadilju” je osmislila s tadašnjim suprugom Peterom Marcom Jacobsonom (58). Par se upoznao i zaljubio u srednjoj školi u Queensu, a zajedno su upisali i fakultet u New Yorku. Htjeli su studirati glumu, ali u grupi nije bilo mjesta pa su se prebacili na smjer kozmetologija.

Izliječila se od raka maternice

Iako im se brak počeo raspadati dok su snimali “Dadilju”, Fran i Peter nisu dali da im ljubavni problemi unište unosan posao. Razišli su se 1996., a zahtjev za rastavu braka predali su tek tri godine poslije. Fran je tek poslije saznala da joj bivši muž voli muškarce.

- Seks nam je bio najbolji dio braka. Nisam imala pojma da je Peter homoseksualac. Nisam ga zato ostavila. Nisam više htjela trpjeti njegovu želju za kontroliranjem - izjavila je Drescher.

Političarka i humanitarka

Dodaje kako se Jacobson mjesecima ljutio zbog razvoda i nije htio razgovarati s Fran, ali javio joj se 2000. kad je saznao da je glumica oboljela od raka maternice.

- Htjeli smo imati djece, ali nismo mogli. Začela bih, ali nikad nisam uspijevala sačuvati trudnoću. Kad sam dobila rak, Peter se nije micao od mene. Išli smo i kod bračnog savjetnika iako više nismo bili zajedno. Zato smo danas najbolji prijatelji i srodne duše - izjavila je Drescher.

Glumica je poslije “Dadilje” osnovala zakladu za oboljele od raka, a prije sedam godina okušala se i kao političarka. Tadašnji američki predsjednik George W. Bush (69) imenovao ju je glasnogovornicom za zdravstvenu zaštitu žena. Fran je proputovala svijet, a posjetila je i Srbiju. Godinu dana poslije Fran se htjela kandidirati za američki Senat, ali je odustala.

Iako poslije “Dadilje” nije imala značajnijih uloga u TV serijama i filmovima, glumica je oduševila stroge kritičare i publiku kazališnom predstavom “Pepeljuga”, koja je igrala na Broadwayu. Novac od prodaje ulaznica dala je u humanitarne svrhe, a potporu joj je dao i oskarovac Denzel Washington (60). Fran je od 2005. do 2006. glumila u TV seriji “Život s Fran”. Poslije razvoda od Petera zaljubila se u indijskog znanstvenika Shivu Ayyaduraija. Par se vjenčao prošle godine na duhovnom obredu.

1998. Dadilja Fran se u seriji vozila u limuzini bogatog gazde, a istodobno su ljubitelji auta isprobavali prvi Smart.

2004. Mark Zuckerberg je osmislio društvenu mrežu koju voli i zvijezda ‘Dadilje’. Fran na ‘fejsu’ ima nešto manje od 400.000 fanova.

2007. Dadilja je u seriji imala fiksni telefon i ‘ciglu’ od mobitela, a osam godina nakon što se ‘ugasila’ serija dobili smo prvi iPhone.

2008. Dok se snimala serija, predsjednik SAD-a bio je Bill Clinton, a tamnoputi vođa države mnogima je bio mit. Barack Obama je na vlast došao tek poslije Georgea Busha.

2015. Dugo se šuškalo da na Marsu ima života, a tek ove godine su znanstvenici potvrdili da na Crvenom planetu ima vode. Nedavno je i film ‘Marsovac’ s Mattom Damonom imao svjetsku premijeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda
UŽIVALA SA SUPRUGOM

Sjećate li se Alexis iz 'Dinastije'? Evo kako glumica danas izgleda

Glumicu Joan Collins često hvale zbog vitke linije koju održava s 90 godina. Sve je to rezultat, rekla je svojedobno, ustrajnosti u redovitom vježbanju i pravilne prehrane