Obavijesti

Show

Komentari 1

'Iako su smiješni, likovi poput Nedrka žive svoja uvjerenja'

'Iako su smiješni, likovi poput Nedrka žive svoja uvjerenja'
1

Roman "Slatke laži, prljavo rublje, život na visokoj nozi i lažni proroci (Ispovijed žene političara 2)" publika je dočekala kao roman s ključem, istražujući koje se stvarne osobe kriju iza knjiških imena.

VIDEO

Novi roman Nataše Seh "Slatke laži, prljavo rublje, život na visokoj nozi i lažni proroci (Ispovijed žene političara 2)" široka je publika dočekala kao roman s ključem, pa je odmah počela odgonetati koje se stvarne osobe kriju iza knjiških imena. Neki su čitatelji u Učiteljici vidjeli poznatu borkinju za prava nerođene djece i oženjenih muškaraca i žena, čije ime ovdje nećemo navoditi. No autorica romana kaže da lik Učiteljice  ne odgovara nijednoj stvarnoj osobi.

- Ako me pitate za gđu Markić, ona je pozitivan lik, žena koja se razborito i pošteno bori za neke svoje ideale, sviđali se oni nama ili ne. Moja je Učiteljica kompozitni lik, kojega sam gradila spajajući osobine nekoliko poznatih žena sa konzervativnog dijela naše političke scene, kaže autorica knjige, dodajući da je spajala biografije koje su bile ne samo realne već i zanimljive i važne.
- Što se tiče lika kojega sam nazvala Nedrk, to mi je bio simpatičan pojam sa jednog našeg portala, pa sam Nedrka naprosto pozajmila iz pučke predaje, kao opis cijele jedne vojske muškaraca koji žele živjeti žedno i odbijaju se povinovati epidemiji poroka koja je zarazila naše društvo - kaže Seh, dodajući da svaka poštena klinika velikih dimenzija ima više zdravih ljudi nego naša javna politička scena.

- Likovi poput Nedrka su smiješni, ali oni ozbiljno žive svoja uvjerenja, kaže književnica.

Na zamjerku da je moralizam u hrvatskoj realističkoj književnosti premašen već sa Antom Kovačićem i kasnijim naraštajima književnika, Seh kaže da njena proza ionako nije moralistička, nego je "imoralna", "amoralna" ili jednostavno, "proza s onu stranu dobra i zla"

- Ja slikam društvo i ljude kakvima ih vidim, pritom ne mogu sakriti da mi neke pojave opako idu na jetru, ali ja ne kažem da su oni bolji ili gori od mene, ja samo želim pokazati ljude koji vode ovu zemlju i ovaj grad onakvima kakvi oni jesu. Konačno, da je to nešto nemoralno, zar bi imali ovakve rezultate izbora, nasmijala se na kraju autorica hita.

>>> U prodaji na kioscima po 39,90 kuna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...