Obavijesti

Show

Komentari 81

Igračica Potjere: Zeznuli su nas brutalno, ali nije bilo namjerno

Igračica Potjere: Zeznuli su nas brutalno, ali nije bilo namjerno
5

Problema je bilo stalno, tijekom cijelog snimanja, a nekako sumnjam da su nas pogledali i zaključili da ćemo skupiti veliku cifru pa glumili od početka snimanja da bi nas kasnije zeznuli, kaže natjecateljica

VIDEO

Kad već pitate svi, žao mi je vidjeti da se toliko ljudi u komentarima sada gnuša nad Potjerom jer oni sve znaju i vide kako je namješteno. Je, pokralo nas je, ali mislim da nije bilo namjerno. Zeznuli su nas brutalno jer se očito radilo u uvjetima u kojima se nije moglo raditi, što oni nisu na vrijeme mogli samo procijeniti, napisala je na svom profilu društvene mreže natjecateljica HRT-ova kviza Potjera. 

Natjecateljica iz tročlane ekipe ne misli da je natjecanje namješteno, već da je HRT, kako tvrdi, produkcijski i tehnički loše organiziran. 

- Problema je bilo stalno, tijekom cijelog snimanja, a nekako sumnjam da su nas pogledali i zaključili da ćemo skupiti veliku cifru pa glumili od početka snimanja da bi nas kasnije zeznuli - napisala je natjecateljica. Dodala je i kako je voditelju Tariku Filipoviću (46) i Kotigi bilo jako neugodno. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Screenshot YouTube

- Ni meni nije ugodno što sam baš ja u epizodi zbog koje se ovako pljuje potjeru. Jako ružno je ispalo. nisam ni ja sretna, ali ne mislim da su ovo napravili namjerno. Sad neće više ništa pomoći, a HRT će valjda ubuduće puno bolje provjeravati studio i režiju prije nego krene snimati - zaključila je natjecateljica.

Sinčić u kvizu Potjera; Kotiga: Kujundžić bi to sigurno znao
Sinčić u kvizu Potjera; Kotiga: Kujundžić bi to sigurno znao

Podsjetimo, u epizodi Potjere koju je HRT emitirao u srijedu, tročlana se ekipa bezuspješno pokušala u posljednjem krugu izboriti za 191.000 kuna. Prvi su put natjecatelji imali 11 točnih odgovora, a lovac Dean Kotiga (30), ni nakon 40 sekundi još nije imao niti jedan točan odgovor. Tada je program naprasito prekinut zbog, kako su objasnili s HRT-a, tehničkih problema. U drugom je pokušaju ekipa skupila 13 točnih odgovora, no Kotiga je ovaj put brže odgovarao na pitanja i 'ulovio ih'. Tako je ekipa ostala bez iznosa od 191.000 kuna, a kasnije se doznalo da se ta epizoda kviza snimala dvaput.

HRT

Inače, HRT je odmah jučer odgovorio na naš upit s objašnjenjem da je, ukratko, došlo do tehničkih problema i da Kotiga nije imao ništa veće šanse nego suprotstavljena mu trojka. U nastavku je njihov odgovor.

'Obavještavamo Vas kako je završna potjera u 655. emisiji, emitiranoj 9. svibnja 2018. godina, snimljena ponovno zbog tehničkih problema koji su u lovčevoj završnoj potjeri onemogućili odigravanje toga dijela igre u skladu s pravilima kviza. 

Točno je kako je u prvome snimanju lovac Dean Kotiga bio na nuli, ali u toj je situaciji pobjednik još uvijek neizvjestan. Naime, kako je bilo nemoguće rekonstruirati vrijeme u lovčevoj završnoj potjeri i kako se njegova završna potjera prekidala nekoliko puta, odluka o ponavljanju bila je jedina moguća. Tek su u ponovljenim završnim potjerama i timu i lovcu osigurani jednaki uvjeti natjecanja.

Nadalje, glede Vašega upita o tome kakav je izbor ponuđen ekipi prije ponovnoga snimanja završne potjere, ističemo kako je u skladu s pravilima kviza Potjera predviđen protokol za takve situacije u kojemu se među ostalim navodi sljedeće: 'Dogode li se tijekom snimanja tehnički problemi ili neki drugi nedostatci, koji onemogućuju odvijanje igre prema pravilima kviza, donosi se odluka o poništenju dijela snimanja i vraćanju natjecanja korak unatrag u dijelovima koji imaju striktna vremenska ograničenja (kod takvih se dijelova mora krenuti ispočetka, s novim zadatcima)'.

S tim su pravilima natjecatelji upoznati u svim fazama: za vrijeme prijave i izbora natjecatelja, pri dolasku na snimanje, na probi prije snimanja i na samome snimanju.

Hrvatska radiotelevizija ne raspolaže podatcima o navodnim tužbama, no s natjecateljima koji su bili sudionici kviza obavljeni su razgovori i natjecanje je nastavljeno u dogovoru s ekipom.

Zaključno, Hrvatska radiotelevizija ne komentira hipotetske situacije te vjeruje kako će ekipa vrsnih znalaca poput sudionika spomenute emisije svoj put prema pobjedi imati mogućnost pronaći u nekoj od sljedećih emisija'.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...
ZNA PRIVUĆI PAŽNJU

Tisuće eura za modne detalje: Pogledajte kakve je outfite Fani Kerum nosila na glasanjima...

Fani je velika ljubiteljica skupocjene odjeće i modnih dodataka. Svaki svoj stajling pomno bira, a nerijetko poseže za komadima koji ističu njezin stas

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'
KAKVA SENZACIJA NAS ČEKA?

Gotovi svi kostimi za Eurosong! Dizajnerica za 24sata: 'Marko je dao ideje, sašila sam i 1 više...'

Valentina Pliško otkrila nam je što je inspiracija iza novog kostima u kojem će Baby Lasagna nastupiti na Eurosongu, koliko ga je dugo radila, ali i jednu novost što se samog nastupa tiče...
Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €
PRIVUKLA POGLEDE

Fani Kerum na glasanje stigla s torbicom koja košta i do 4000 €

Željko i Fani su na glasanje stigli u elegantnim modnim kombinacijama, a ona je nosila i dizajnersku torbicu