Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Instagram influenceri ljuti: Ne vide koliko lajkova drugi dobiju

None Foto: Instagram/kolaž 5

Influenceri koji zarađuju objavama na Instagramu razočarani su novim ograničenjem te društvene mreže. Zbog 'Like count bana' mogu vidjeti koliko su lajkova dobili na slikama, ali ne i koliko su dobili drugi korisnici

Društvena mreža Instagram uvela je novu zabranu 'Like count ban' koja je već u prvim danima doslovno izludila brojne influencere. U Japanu, Kanadi, Novom Zelandu, Irskoj, Italiji, Australiji i Brazilu influenceri više ne mogu 'škicati' svoju konkurenciju i brojati im lajkove. 'Like count ban' onemogućuje korisnicima da vide koliko lajkova su na objavama skupili drugi ljudi. Broj lajkova koje sami skupe na svojim fotografijama i dalje se može vidjeti. 

Foto: Instagram - Nekada sam radio na Instagramu šest sati dnevno, a sada moram raditi minimalno osam kako mi ne bi pao broj lajkova - žalio se anonimni influencer u australijskoj radijskoj emisiji vezanoj na tu temu. 

Influencerima su lajkovi vrlo važan dio njihovog posla na društvenim mrežama. Što veći broj lajkova sakupe, to je veća vjerojatnost da će dobiti besplatne stvari od brojnih kompanija, poput kozmetičkih proizvoda, modnih dodataka, ali i karata za avionske letove. 

Foto: Instagram Iz Instagrama su pak objasnili da će ova promjena stvoriti 'poslovno okruženje s manjim pritiskom nego prije' te da influencanje na Instagramu više neće biti natjecanje, s obzirom da korisnici jedan drugome neće moći vidjeti broj lajkova.  

NEUSPJEŠNE VEZE: Ovi horoskopski znakovi ne idu zajedno i ne podnose se

Komentari (14)
  • Kakvi su to problemi, bas ih zalim

    25. 7. 2019,   23:54
  • Pazi ovo, tip je "radio" na Instagramu!! O Bože!!

    26. 7. 2019,   01:00
  • A što su influenceri?

    26. 7. 2019,   07:17