Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ipak je proglašen krivim: ASAP Rocky dobio je uvjetnu kaznu

None Foto: Instagram 3

Reper je pred sudom izjavio da je reagirao u samoobrani uz objašnjenje da je pokušao izbjeći sukob s dvojicom muškaraca. Optužen je za nanošenjem tjelesnih ozljeda

Američkog repera ASAP-a Rockyja (30), čije je uhićenje u Švedskoj bilo povod neuobičajenog spora između te države i američkog predsjednika Donalda Trumpa (73), sud u Stockholmu proglasio je krivim za napad, no dobio je uvjetnu kaznu. 

To znači da se neće morati vraćati u Švedsku. 

ASAP Rocky, pravim imenom Rakim Mayers uhićen je 30. lipnja s tjelohraniteljem i dvojicom članova pratnje nakon ulične tučnjave u Stockholmu. Optužen je za nanošenje tjelesnih ozljeda. Rocky i članovi njegove pratnje optuženi su da su više puta udarili žrtvu, a reper ju je gađao i staklenom bocom.

Foto: Instagram

Mayers, koji je tvrdio da se radilo o samoobrani u pritvoru je proveo gotovo pet tjedana. Odande je pušten početkom mjeseca prije izricanja presude. 

Pred sudom je izjavio da je reagirao u samoobrani uz objašnjenje da je pokušao izbjeći sukob s dvojicom muškaraca koji su ga 30. lipnja slijedili, no švedski je sud donio odluku po kojoj se ne radi o samoobrani, već o fizičkom napadu. 

Reper i dvojica optuženih proglašeni su krivima i osuđeni na uvjetne kazne. Američki predsjednik Donald Trump prije par tjedana je pokušao intervenirati, od Švedske zatraživši oslobađanje američkog repera, no švedski su mu dužnosnici odgovorili da je pravosuđe te zemlje neovisno. 

Komentiraj, znaš da želiš!