Obavijesti

Show

Komentari 1

Irska koristi Bona Voxa da se ugura u Vijeće sigurnosti UN-a

Irska koristi Bona Voxa da se ugura u Vijeće sigurnosti UN-a
3

Bude li izabrana u Vijeće sigurnosti Irska će se boriti za vladavinu prava i djelovati kao glas obespravljenih i bespomoćnih, rekao je irski premijer Leo Varadkar

VIDEO

Irska je izvukla svoje najjače adute - Guinness, irski ples i frontmena legendarnih U2 Bona - kako bi uvjerljivom kampanjom povećala šanse za ulazak u članstvo Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Premijer Leo Varadkar (39) i njegov zamjenik Simon Coveney (46) osobno su došli u sjedište UN-a u New Yorku u ponedjeljak kako bi pokrenuli kampanju koju Irska vodi kako bi postala nestalna članica Vijeća sigurnosti UN-a u razdoblju 2021-2022. 

Varadkar je istaknuo kako je Irska 'otok u središtu svijeta' posebice ukazavši na kolonijalnu prošlost svoje zemlje kao dobru osnovu za razumijevanje nacija koje se još bore za svoje priznanje.

- Bude li izabrana u Vijeće sigurnosti Irska će se boriti za vladavinu prava i djelovati kao glas obespravljenih i bespomoćnih - rekao je irski premijer. Izaslanstvo iz Dublina počelo je svoju kampanju u nedjelju navečer organiziranim odvoženjem 150 UN-ovih diplomata na koncert U2 u Madison Square Garden.

60th Annual Grammy Awards – Show – New York

Bilo je neobično vidjeti veleposlanike kako viču na rock koncertu, kazao je Bono drugi dan prilikom službenom pokretanja kampanje, dodavši: 'Barem ne vičete jedni na druge'.

- Svijet nije odustao od Irske i stojimo danas čvrsto na zemlji, no nismo zaboravili kakav je osjećaj kada ti se trese tlo pod nogama - istaknuo je Bono.

Paradise Papers

VIDI OVO: 9 najgorih Kardashian skandala.

Vijeće sigurnosti UN-a sastavljeno je od pet stalnih članica - Kine, Rusije, Britanije, Francuske i SAD-a, te deset nestalnih članica koje biraju zemlje članice UN-a i koje nemaju pravo ulaganja veta. Vijeće je trenutno, među ostalim, usmjereno na sukobe u Siriji, Libiji i Jemenu. Republika Irska ranije je tri puta bila u sastavu Vijeća sigurnosti: 1962., 1981. i 1982. te 2001. i 2002. godine. 

VIDI OVO: Kim Kardashian uhvatila Kanyea kako gleda Rihannu!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana
NIŠTA OD POLUFINALA

Evo zašto Danijele Martinović neće biti u 'Zvijezde pjevaju': Putuje s kolegom preko oceana

Njezine afirmativne poruke i nježan pristup sigurno će nedostajati natjecateljima 'Zvijezde pjevaju', dok će njezinu poziciju između Marija Lipovšeka Battifiace i Marka Tolje zauzet Nikša Bratoš