Obavijesti

Show

Komentari 7

Iskeširali su milijune: Ovo su najskuplji razvodi celebrityja

Iskeširali su milijune: Ovo su najskuplji razvodi celebrityja
5

Procjenjuje se da Bezos trenutačno vrijedi oko 911,5 milijardi kuna, a s obzirom na to da on i supruga MacKenzie nemaju potpisan predbračni ugovor, ona bi mogla dobiti polovicu toga vrtoglavog iznosa

VIDEO

Najbogatiji čovjek na svijetu Jeff Bezos (54) i njegova supruga, spisateljica MacKenzie Bezos (48), šokirali su javnost viješću da se razvode.

Jeff Bezos je objavu o razvodu s dugogodišnjom suprugom podijelio s obožavateljima na svom profilu na Twitteru.

- Kao što članovi naše obitelji i bliski prijatelji već znaju, nakon dugog razdoblja ljubavnog istraživanja i probne razdvojenosti, odlučili smo se razvesti i nastaviti dijeliti naše živote kao prijatelji. I da smo znali da ćemo se razvesti nakon 25 godina, svejedno bismo se vjenčali. Imali smo sjajan zajednički život, a pred nama je također sjajna budućnost u kojoj ćemo i dalje biti roditelji, prijatelji, partneri u poslovnim pothvatima i projektima te individualci u potrazi za novim avanturama.Iako će oznake sada možda biti drugačije, mi i dalje ostajemo obitelj i prijatelji - napisao je vlasnik tvrtke Amazon koji je s MacKenzie u braku bio od 1993. Jeff i MacKenzie imaju četvero djece: tri biološka sina i posvojenu kćer iz Kine.

Vanity Fair Oscar Party

Procjenjuje se da Bezos trenutačno vrijedi oko 911,5 milijardi kuna, a s obzirom na to da on i MacKenzie nemaju potpisan predbračni ugovor, ona bi mogla dobiti polovicu toga vrtoglavog iznosa, što bi je stavilo u vrh bogatašica svijeta.

Bezos, osim Amazonovih dionica, posjeduje i brojna imanja, kuće i stanove diljem svijeta pa bi podjela imovine mogla biti zaista teška. Dodatno komplicira situaciju i skandal sa seks-porukama koji je izbio malo nakon vijesti o razvodu. Naime, šuška se da Bezos već osam mjeseci ima ljubavnicu, televizijsku voditeljicu Lauren Sanchez (49) kojoj je slao intimne poruke koje su procurile u javnost. Slao joj je i “vruće” fotografije na kojima je potpuno gol ili bez majice, a “ubacio” je tu i nekoliko romantičnih poruka.

- Želim te mirisati, želim disati blizu tebe. Želim te čvrsto držati i poljubiti. Volim te. Dokazat ću ti to sa svojim tijelom, usnama i očima, ubrzo - pisalo je u jednoj od poruka. Navodno se Lauren pohvalila prijateljima porukama koje dobiva od Jeffa, a oni su to proširili dalje. Premda je, umjesto supruge, voditeljicu vodio na nedavnu dodjelu filmskih nagrada Zlatni globus, Bezos je navodno “poludio” kad je saznao da su u medije dospjele njegove poruke.

- Jako je velik, veći nego je ikad bio i još natiče. Ujutro bih te probudio, ali možda ne bi s tobom bio tako nježan - pisao je sad posramljeni Jeff voditeljici aludirajući na seks.

Osim Jeffa, i Lauren je trenutačno u službenom procesu rastave, i to sa suprugom Patrickom Whitesellom (53). Priča se da su se razišli u isto vrijeme kad i MacKenzie i Jeff, prošlog ljeta. Ove dvije obitelji su već deset godina prijatelji i puno vremena su provodili zajedno, a pred njima su sad razvodi.

Krah braka najbogatijeg para na svijetu mnoge je nagnao da se prisjete drugih zvijezda koje su nakon razvoda “dijelile” milijune.

Jedan od najskupljih razvoda dolazi iz bogate obitelji Ecclestone. Turbulentni razvod šefa Formule 1 Bernieja (88) i njegove, sada bivše, supruge Slavice (60) mjesecima je punio medijske stupce.

Tijekom dva desetljeća braka par Ecclestone dobio je dvije kćeri, Tamaru (34) i Petru (30). Manje ili više uspješno podnosili su dobro i zlo u braku sve do 2008. godine, kad su konačno prekinuli brak, a prema pisanju nekih medija, sudac je u samo 58 sekundi razmatranja odobrio razvod. Razvod je stajao 7,81 milijarda kuna. Kći Petra je bila udana za poduzetnika Jamesa Stunta (36). Šest godina nakon luksuznog vjenčanja u Italiji par je odlučio da je njihovoj romansi došao kraj.

- Mislim da su me spasila djeca. Zbog njih sam se morala dići ujutro i nisam imala opciju ležati u krevetu, biti depresivna i žaliti samu sebe - rekla je Petra u intervju za Hello. Petra s Jamesom ima troje djece, kćer Laviniju (5) te dječake Andrewa i Jamesa (3). Petra i James ekspresno su dogovorili razvod prošle godine nakon samo pet minuta rasprave u sudnici. Iako nisu objavljeni svi detalji vezani uz njihov razvod, navodi se da je sve bilo dogovoreno u predbračnom ugovoru i da joj je James, uz jasnu podjelu imovine, trebao isplatiti 16 milijuna dolara. Jedan od najskupljih razvoda u Hrvatskoj bio je onaj bivšega “kralja mlijeka” i multimilijunaša Luke Rajića (54) i Borne Kotromanić (46). Kad su se Rajići rastali, Luka je Borni isplatio 260,4 milijuna kuna. Luka i Borna rastali su se 2004., a u braku su dobili tri sina. Postoje i brojni svjetski primjeri u kojima su supružnici izgubili više od pola imovine zbog razvoda.

rajic

Tako je slavni redatelj Steven Spielberg (72) “iskeširao” 651 milijun kuna prvoj supruzi Amy Irving (66). Amy i Steven upoznali su se na filmskoj audiciji. Počeli su vezu koju se često prekidali, ali ipak su se vjenčali 1985., no njihov brak nije dugo potrajao. Razišli su se nakon tri i pol zajedničke godine. Bio je to jedan od najvećih iznosa u povijesti holivudskih rastava.

Film - Steven Spielberg and Amy Irving

Golfer Tiger Woods (43) i njegova bivša supruga Elin Nordegren (39) punili su sve naslovnice tabloida 2010. godine kad je propao njihov šestogodišnji brak. Razlog su bili njegovi brojni preljubi. Iako se prvo spominjalo da će Elin dobiti čak 4,88 milijardi kuna, kasnija izvješća su pokazala da je bivšoj supruzi isplatio 651 milijun kuna.

USA, Ryder Cup, Tiger Woods and Elin Nordegren

Slavni glumac i redatelj Mel Gibson (63) izgubio je oko dvije i pol milijarde kuna, odnosno 425 milijuna dolara razvodom. Mel je 2012. okončao razvod s bivšom suprugom Robyn Moore (47), s kojom je bio u braku 30 godina i dobio sedmero djece. Mel i Robyn nisu potpisali predbračni ugovor, zbog čega je ona imala pravo na pola Gibsonove imovine. NBA legenda i jedan od najboljih košarkaša svih vremena Michael Jordan (55) također je rekorder po visini iznosa koji je isplatio nakon razvoda. Kad je prekinuo brak dug 17 godina s bivšom manekenkom Juanitom (59), morao joj je isplatiti čak 1,93 milijardi kuna, a uz to dobila je luksuzno imanje u Chicagu te skrbništvo nad njihovo troje djece.

12th Annual Michael Jordan Celebrity Invitational Gala

Ruski magnat i vlasnik engleskoga nogometnoga kluba Chelsea Roman Abramovič (52) jedan je od najbogatijih ljudi na svijetu. Njegovo bogatstvo znatno se smanjilo kad se razveo od druge supruge Irine (52) koja je dobila 1,95 milijardi kuna i udjele u drugim tvrtkama. Tijekom 16-godišnjeg braka dobili su petero djece, a nakon razvoda Irina se povukla iz javnog života. Abramovič se ponovno oženio, i to za kćer ruskog bogataša Dašu Žukovu (37). Ipak, Roman i Daša 2017. su objavili da je braku došao kraj, bio je to razvod desetljeća jer se tad Abramovičevo bogatstvo procjenjivalo na 59 milijardi kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton
ČEKAJU PALAČU

Uskoro kraj nagađanjima? BBC navodno u stanju pripravnosti zbog priopćenja Kate Middleton

Prije velikih najava, Buckinghamska palača je bila poznata po tome što je upozorenja izdavala samo određenim urednicima u medijima

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'
MORAO JE

Princ William je zaposlio mladu djevojku koja će mu pripremati odjeću: 'Sada nema izbora...'

Djevojka u dvadesetima radila je i za pokojnu kraljicu Elizabetu II. tijekom pandemije koronavirusa
VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom
ZAJEDNO U KUPOVINI

VIDEO Kate, jesi to ti? Princezu snimili u javnosti: Nasmijana je šetala sa suprugom Williamom

Kate Middleton pojavila se sa suprugom Williamom, a osmijeh nije skidala s lica. Nosila je sportsku modnu kombinaciju