Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Išla sam na hipnozu kako bih mogla hodati crvenim tepihom'

None Foto: 7

Iako glumi u Disneyjevoj franšizi, svojoj kćeri brani gledanje 'Pepeljuge' i 'Male sirene'. Razlog je način na koji navedeni animirani filmovi predstavljaju žene i njihov položaj u društvu

Britanska glumica Keira Knightley (33) u svijet glume ušla je sa samo 18 godina. Iako je danas jedna od najuspješnijih glumica u svijetu, priznaje da joj se bilo vrlo teško nositi sa zvjezdanim statusom. 

- Nevjerojatni su dvostruki standardi s kojima su žene u filmskoj industriji suočene, posebice u mladosti. Muškarcima je dozvoljeno tulumariti i opijati se, a da su mene paparazzo fotografi snimili kako pijana izlazim iz kluba, bio bi to kraj moje karijere. Morala sam poštovati pravila - priznala je za Story

The Nutcracker and the Four Realms Film Premiere London | Autor: Andrew Sims/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL Foto: Andrew Sims/News Syndication/PIXSELL/NI Syndication/PIXSELL

Keiri je sa samo 22 godine dijagnosticiran posttraumatski stresni poremećaj, ali to nikad nije skrivala od javnosti. 

- Zbog silnog stresa i života pod povećalom razvila sam PTSP i dobila napadaje panike. Išla sam na hipnoterapiju samo kako bih mogla hodati crvenim tepisima. Tad sam odlučila pauzirati s glumom, no s godinama sam naučila nositi se sa stresom. Često su moje lekcije bile medijski popraćene, ali danas znam da sam dobar radnik. Sad je sve pod kontrolom jer sam u dobroj fazi i stekla sam samopouzdanje - rekla je. 

A GLUMI U DISNEYJEVOJ FRANŠIZI Novi bojkot: Keira zabranila kćeri Pepeljugu i Malu sirenu

Britanska glumica poznata je po izražavanju mišljenja o ravnopravnosti žena i njihovim pravima, i to ne samo u filmskoj industriji. 

Reuters/Pixsell | Autor: Reuters/Pixsell Foto: Reuters/Pixsell

- Nije samo filmska industrija zahvaćena problemom seksualnog uznemiravanja. Oduvijek sam znala da su muškarci privilegirani u Hollywoodu, ali privilegirani su u svakoj industriji. S prijateljima sam komentirala da smo barem jednom doživjeli neku vrstu seksualnog zlostavljanja. Primjerice, neprimjerno dodirivanje u noćnim klubovima, ali srećom, nisam doživjela ništa gore od toga - otkrila je za Story. 

Iako i sama glumi u Disneyjevoj franšizi, nedavno je priznala da svojoj kćeri brani gledanje 'Pepeljuge' i 'Male sirene'. Razlog je upravo način na koji ovi animirani filmovi predstavljaju žene, odnosno njihov položaj u društvu. 

Komentari (7)
  • To sa bajkama je ista stvar kao i sa Djeda Božićnjakom, sva djeca vjeruju da postoji, ali nijedno nije ostalo traumatizirano za čitav život kad otkrije da u biti, ne postoji. Meni je bilo prelijepo čitati te bajke dok sam djevojčica bila...predivan svijet zbog kojeg sam zavoljela knjigu...Ne vidim na kakav način i kakvu ulogu ima bajka u tome kakav je ženin položaj u društvu..Showbizz je okrutan svijet gdje oni slabiji teško opstaju. I ono sa fotkama u alkoholiziranom stanju nije istina, mnoge su bile snimljene i u puno gorim situacijama, pa im karijera nije propala...Predrasude...samo predrasude...

    16. 12. 2018,   10:50
  • U svijet glume je ona ušla puno ranije. Sa 13. godina je glumila dvojnicu Kraljice Amidale u Ratovima Zvijezda Epizoda I.

    16. 12. 2018,   18:27
  • PTSP od hodanja po crvenom tepihu..sta bi tek dobila da je radila za kasom u Konzuma?

    16. 12. 2018,   21:23