Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Istraživanje otkrilo: Glavni lik u 'Prijateljima' je Ross Geller

None Foto: IMDB 6

Nakon što je analizirao sve epizode popularne serije 'Prijatelji', analitičar Yashu Seth došao je do zaključka kako se Ross Gller (David Schwimmer) najviše pojavljuje u seriji

Kultna serija 'Prijatelji' prati radnju šest prijatelja - Phoebe, Rachel, Chandlera, Joeya, Rossa i Monice, a svaki obožavatelj ove serije ima svojeg omiljenog lika. Iako se do sad smatralo kako svih šest likova dijele glavnu ulogu, analitičar Yashu Seth otkrio je nešto posve drugo. Nakon što je pogledao epizodu 'The One With Ross' Tan' desete sezone, Yashu je odlučio malo bolje analizirati američku seriju.

Foto: IMDB

- Nisam mogao dobiti stvarno vrijeme prikazivanja i govora likova, ali mislim da je broj izgovorenih redaka dovoljan za realnu procjenu - rekao je Seth. 

NASMIJTE SE ZA BOŽIĆ! Del Boy kao Batman, Al Bundy postao Djedica, a Ross pasanac

Skinuo je transkripte svih epizoda i sezona, a zatim napravio analizu sadržaja serije. Istraživao je broj izgovorenih rečenica, broj pojavljivanja i broj samostalnih pojavljivanja u scenama kako bi vidio koji od šest likova se najviše pojavljuje u seriji te zaključio kako Ross uvjerljivo vodi, a vrlo blizu mu se nalazi Rachel. Naime, Ross i Rachel imaju više od 9000 izgovorenih rečenica, dok najmanji broj, njih manje od 7000 ima Phoebe. 

- Broj pojedinačnih scena može biti također dobar odgovor na ovo pitanje. U njima svakako vodi Ross, dok se Joey nalazi na drugom mjestu - objasnio je Seth. 

Obožavatelji su ljuti na takvu analizu Setha. Smatraju da ona nije točna te da se svi glumci imaju jednaku zaslugu za uspješnost serije, iako svaki obožavatelj ima svog favorita. 

VIDI OVO! Krše li Meghan i Harry kraljevski protokol: Gdje se smiju ljubiti, a gdje ne?

Tema: FILM

Komentari (32)
  • Kad je mene bivša prije 10 godina upoznavala sa svojim društvom pa počela... "Ovo ti je Marija, ona ti je u našem društvu Pheobe, ovo je Ivan ona ti je u našem društvu Monika... Ovo je Marko, on je Ross" ... I tako nabrojala sve... I govori za sebe... "a ja sam...", mislim si ja u sebi "uskoro bivša"...

    27. 12. 2018,   19:21
  • Ti mater, što neki imaju vremena na bacanje...

    27. 12. 2018,   19:13
  • 'Prijatelji' serija za nezahtjevne, plitak humor, dosadni i naporni likovi...pa ako bih već trebao nekog izdvojiti onda je to Ross...sa onom svojom tulavom facom...

    27. 12. 2018,   22:57