Obavijesti

Show

Komentari 0

Iva Vitić Gameiro: 'Ljubav sa suprugom ne moram glumiti'

Iva Vitić Gameiro: 'Ljubav sa suprugom ne moram glumiti'
22

Prvakinja baleta Iva Vitić Gameiro (31) u baletu 'Opasne veze' igra ulogu gospođe de Tourvel. Njezin životni partner, Portugalac Guilherme Gameiro Alves (29) također pleše...

VIDEO

Praizvedba baleta 'Opasne veze' doživjet će svoju premijeru 24. ožujka u HNK-u, a temeljena je na glasovitom epistolarnom romanu Pierrea Choderlosa de Laclosa, baš kao što je temeljen i istoimeni film s kraja 80-ih, u kojem su zapažene uloge imali Glenn Close (71), Michelle Pfeiffer (60), Uma Thurman (48) i John Malkovich (65). U baletnoj adaptaciji koreografa i redatelja Giorgija Madije (54) ima sličnosti s romanom i filmom, ali i posebnih trenutaka koje donose samo kazališne daske. 

- Giorgio uvijek daje neki svoj 'touch' djelima, a zato i toliko volim raditi s njim, unatoč tome što je ovakav projekt vrlo zahtjevno pripremiti - priča nam prvakinja baleta Iva Vitić Gameiro (31), koja igra ulogu gospođe de Tourvel. 

glembajevi

Pripreme za ovakvu premijeru traju oko dva mjeseca, a uzbuđenje je sve veće kako se bliži izlazak pred publiku. 

- Posljednjih tjedana probe su svakodnevne, a u kazalištu provodimo gotovo cijeli dan. Navečer kad dođem doma nemam snage nizašto, samo odem spavati - priznaje Iva. 

Njezin životni partner, Portugalac Guilherme Gameiro Alves (29) također pleše u Opasnim vezama, a utjelovio je vikonta de Valmonta. 

- Lakše je puno baviti se ovim poslom kad imate nekoga tko potpuno razumije vas same, ali i ono čime se bavite. Guilherme i ja smo velika podrška jedno drugome. Oboje volimo i moderne i klasične izvedbe, romantične balete najviše. Uostalom, tamo ne moramo ni glumiti, sve što se događa na pozornici je stvarno - govori baletna prvakinja, a njoj i njezinom odabraniku ovo je već osma sezona otkako plešu zajedno u HNK. 

Baletna adaptacija Opasnih veza istražit će okrutne ljubavne intrige vikonta de Valmonta i Markize de Merteuil, dvoje francuskih aristokrata opčinjenih borbom volje, ljubavnim željama i seksualnim osvajanjima. Ovo legendarno remek-djelo francuske književnosti, poznate po dobro osmišljenoj provokaciji, pokazat će zagrebačkoj publici veličanstvenost aristokratskih igara zavođenja.

NAJDRAŽE IM JE ONO ŠTO NE SMIJU: Ova dva horoskopska znaka će se najčešće upustiti u zabranjene veze

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...