Obavijesti

Show

Komentari 61

Ivo Banac iz HHO-a traži izbacivanje Aleks s Farme

Ivo Banac iz HHO-a traži izbacivanje Aleks s Farme
5

Na riječi “prljava Bosanka” reagirao je Ivo Banac iz HHO-a kako bi zaštitio prava Bosanke Hane Hadžiavdagić. Traže sankcije za vrijeđanje

VIDEO

U kuhinji smo stajali i derala si se da je smrdljiva Bosanka koja izgleda prljavo i da ne znaš otkuda se ona tu stvorila, rekla je prije tjedan dana Ivana Marić Aleksandri Grdić u raspravi o higijeni. Hana je sjedila na klupi i plakala, a Dvina ju je grlila.
- Da sam ja rekla da je smrdljiva Bosanka?! Gle, Ivana, malo pretjeruješ kad netko priča - odgovorila joj je Aleks pravdajući se da je rekla da su svi prljavi, a ne samo Hana.
Ivo Banac iz Hrvatskoga helsinškog odbora za ljudska prava nakon tjedan dana reagirao je na riječi Aleksandre. Ocijenio je da je promicala govor mržnje na nacionalnoj osnovi te traže njezinu suspenziju iz “Farme”. Zakon o elektroničkim medijima ne dopušta poticanje i širenje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje. Banac osuđuje i objavu komentara čitatelja portala Nove TV u kojima piše: “Hani nije mjesto u showu, nikome ko nije iz ove države” ili “Hana je glupa Bosanka” jer potiče etničku mržnju.
S Nove TV rekli su nam da su prilog pustili u emisiji kako bi pokazali da je Ivana izmislila te riječi jer produkcija nije zabilježila da je sudionica Aleksandra drugu natjecateljicu Hanu uvrijedila na nacionalnoj osnovi. Prikazali su razgovor u kojem jedna sudionica prepričava navodnu izjavu druge. Natjecateljicu su upozorili da je zabranjena nacionalna ili druga netrpeljivost.


- HHO: Ivo Banac traži da Nova TV suspendira farmere koji potiču govor mržnje ili vrijeđanje na nacionalnoj osnovi.
- B.A.B.E: Takve riječi potiču stereotipe prema Bosancima.
- HANINA MAJKA: Mislim da Aleks nije nacionalistica. Ne želim to okretati na nacionalizam pa da se sve lomi preko leđa moje kćeri.
- VIJEĆE ZA MEDIJE: Na sjednici će odlučiti je li zakon prekršen.
- NOVA TV: Mržnja nije dopuštena. Komentari su stav čitatelja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 61
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...