Obavijesti

Show

Komentari 59

Jamie Oliver: Moji restorani su propali jer je nestalo gotovine

Jamie Oliver: Moji restorani su propali jer je nestalo gotovine
11

Imao sam dva sata da dam svoj novac i spasim posao ili bi se pretvorio u sr*nje tog istog dana ili sljedećeg. Bilo je loše i jako dramatično, ispričao je kuhar Oliver

VIDEO

To stvarno nije normalno ni u jednom poslu. Imaš sastanke svaka tri mjeseca. Ideš na sastanke odbora. Ljudi koji bi trebali rukovoditi stvarima stvarno bi to trebali raditi, rekao je Jamie Oliver (43) za Financial Times. Zvijezda emisije 'Goli kuhar' je u intervjuu otkrila kako je imala samo dva sata da spasi lanac svojih restorana, koji je osnovao 2008., nakon brojnih loših financijskih odluka koje su ga dovele na rub bankrota. 

 

Morning folks coffee time ....... I wish you a really good day. Pic by @davidloftus

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver) on

- Jednostavno nam je nestalo gotovine, a to nismo očekivali - rekao je Jamie. Kuhar je bio prisiljen uložiti svojih 12.7 milijuna funti (oko 150 milijuna kuna) u lanac restorana ili bi, kako kaže, propao u rujnu prošle godine. 

- Imao sam dva sata da dam svoj novac i spasim posao ili bi se pretvorio u sr*nje tog istog dana ili sljedećeg. Bilo je loše i jako dramatično - ispričao je Jamie. Kuhar i članovi odbora morali su i otpustiti stotine radnika i zatvoriti 12 restorana nakon što se dug popeo na 75.1 milijuna funti (oko 600 milijuna kuna).

- Stvarno ne znam što se dogodilo. Još to pokušavamo riješiti, ali mislim da viši menadžment koji je bio na toj poziciji je pokušavao proizvesti ono što se zove savršena oluja - najmovi, tečajevi, troškovi hrane, Brexit, povećanje minimalne plaće. Puno se toga događalo - objasnio je Jamie.

Kuhar bi trebao dobiti natrag svoj novac, a izvršni direktor je obećao kako će 'barem većinu toga' dobiti natrag na bankovni račun. 

Šogor televizijske zvijezde Paul Hunt, koji radi kao izvršni direktor Grupe Jamie Oliver od 2014., dobio je kritike javnosti zbog svojih poslovnih metoda. No Jamie i dalje brani muža svoje sestre Anna-Marie. 

- Poznajem Paula godinama, i kao odanog šogora i kao voljenog oca te kao snažnog i sposobnog izvršnog direktora kojeg sam zadužio da preoblikuje biznis - istaknuo je. Dodao je kako je nekad potrebno zaposliti članove obitelji da bi se spriječilo 'curenje'. 

- Gledajte, Paul će odstupiti kad bude pravo vrijeme. No nekada postoji vrijeme da trebate obitelj i povjerenje koja ona donosi. U igri u kojoj smo, bilo da se radi o restoranima, televiziji, medijima, uvijek postoji rizik curenja - rekao je Jamie. Dodao je da ako mušterije ne kradu stvari u toaletima i salvete na stolovima, onda to čini osoblje uzimajući sastojke i boce vina. 

- Toliko je curenja svagdje da to postaje normalno i prihvatljivo. Kada istinski pokušavaš voditi neki pristojan posao s nekim dobrim vrijednostima, ponekad trebaš uvesti obitelj u to - zaključio je Jamie. 

Prema nekim informacijama imovina kuhara i njegove supruge, dizajnerice Juliette Norton (43) procjenjuje se na 150 milijuna funti (oko milijardu i 200 tisuća kuna). Jamie je od 2000. u braku s Norton, s kojom ima kćeri Poppy Honey Rosie (16), Daisy Boo Pamela (15), Petal Blossom Rainbow (8) te sinove Buddyja Beara Maurice (7) i River Rocket (2). 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'
Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden