Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jasmin Stavros je završio u gipsu: Za sve je kriv taj lajavi pas

None Foto: privatni album 9

STAKI GURA DALJE Ne znam kakav Bog ima plan za mene, ali koncerte ne mislim odgađati, natrag sam za deset dana, javio nam se iz bolnice sa slomljenom rukom Stavros

Vozio sam bicikl, pas je istrčao i počeo režati i lajati na mene. Zakočio sam, pao i slomio lijevu ruku, rekao nam je Jasmin Stavros (63). Pjevač je u Jastrebarskom s bicikla pao na beton i mislio je da se samo natukao. Supruga i prijatelji odmah su ga odvezli u bolnicu, gdje su mu stavili gips. Jučer je bio na operaciji i vjeruje da će se brzo oporaviti.

JASMIN STAVROS: Za četiri minute bubnjanja u pjesmi 'Julie' kupio sam si stan

- Sportski sam tip i u odličnoj sam kondiciji. Svaki dan trčim, igram tenis, vozim bicikl. Siguran sam da će to utjecati na brzinu oporavka. Za deset dana ponovno ću na pozornicu - kaže. Obožavatelji su se zabrinuli hoće li Stavros moći na već dogovorenu turneju po Americi. Pjevač ih umiruje i kaže da turneju neće odgađati.

Foto: Denis Lončar/privatni album Želi pjevati što prije: Pjevač i u bolnici razmišlja o nastupima i odbija mogućnost da se bilo koja svirka mora otkazati. Američka turneja nije upitna

- Ne znam kakav plan Bog ima sa mnom, zašto me stavlja na tolike kušnje, ali prepuštam se njegovoj volji. Vjerujem da će sve biti u redu i da se dogovoreni koncerti neće odgađati - rekao je Stavros, koji će zbog ozljede ipak morati odgoditi snimanje spota za pjesmu 'Momačka večer', koju pjeva u duetu s Duškom Lokinom (75). 

Ima dogovorene koncerte kojima promovira zadnji CD 'Duga je noć'. Paralelno s izlaskom albuma snimio je u Jastrebarskom spot za naslovnu pjesmu 'Duga je noć'. Rajko Dujmić (63) je prije pet godina napisao glazbu za tu pjesmu i tad rekao Stavrosu: 'Sad nije zanimljiva, ali će za pet godina biti prava bomba'. 

Kad ju je snimio, Stavros je Dujmića nazvao vizionarom. Skladatelj mu je i ranije govorio da ima posebnu boju glasa i da mora pjevati. Tri godine prošlo je prije nego što je Stavros prihvatio Dujmićevu ponudu. Tog ljeta bio je na brodu s obitelji i odlučio.

- Pala je jedna zvijezda, a ja sam rekao ženi: ‘Postat ću pjevač’. Pitala me jesam li lud. Drugi dan sam zvao Rajka iz pošte i rekao da ću biti pjevač. Napravili smo probne snimke i krenuo sam - kaže. Danas je Stavros pjevač A lige.

'PRIJATELJI ZOVITE MI NJU' Grdović, Pejaković i Stavros u novoj himni za razbijanje čaša

Iako će za koju godinu proslaviti pola stoljeća na estradi, i danas uživa u svome poslu. Bez problema pjeva tri-četiri sata.

- Meni je drago kad se ljudi vesele. Žao mi ih je ostaviti pa produljim još pola sata. Pa opet produljim za par pjesama, pa putnu za kraj - smije se glazbenik. O mirovini ne razmišlja jer se više nikome ne treba dokazivati nego pjeva za vlastiti gušt.

- Uvijek imam samo jedan problem - koju pjesmu ne otpjevati na koncertu - kaže Jasmin.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Za CMC festival sprema poseban nastup koji će uključivati klapu. Pjesma 'Pita C.I.A, pita policija' je, kaže, zafrkantska i zanimljiva. Na festival će doći i Mladen Grdović (59), s kojim Stavros i Zlatko Pejaković (67) pjevaju kao Tri mušketira. I privatno su veliki prijatelji.

- Bili smo Grdović i ja nedavno u Sloveniji. Koncert je trajao šest sati. To je bio pravi urnebes - rekao je glazbenik, poznat po tome što uvijek teška srca napušta pozornicu.

Foto: Davor Višnjić/PIXSEL

Komentari (46)
  • Ono kad ne znaš dostojanstveno starit nego se oblačiš ko stari rejver

    2. 5. 2018,   19:52
  • sva sreća da se pesek nije sav potrgal kad ga je ugledal

    2. 5. 2018,   19:23
  • Jasmin Starwars

    2. 5. 2018,   19:28