Obavijesti

Show

Komentari 3

Jasmin Stavros opjevao 'prave' Dalmatince: Ja sam baš tipični

Jasmin Stavros opjevao 'prave' Dalmatince: Ja sam baš tipični
6

Ja sam Dalmatinac i ovo je tipična moja priča, rekao bih autobiografska, točno sam ja takav. Pjesma je vesela, duhovita i očekujem da će se izvoditi po svim feštama, najviše ribarskim, kaže pjevač

VIDEO

Odgovor na pitanje kakav je to 'pravi' Dalmatinac, objasnili su u duetu pjevač Jasmin Stavros (65) i njegov prijatelj Ivica Šeperić, koji su dali mnoge definicije tipičnog Dalmatinca bez ikakve zadrške. Sve što se u narodu govori o Dalmatincima, njih su dvojica opjevali u pjesmi koja se već rado sluša na jadranskim i ribarskim feštama.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ja sam Dalmatinac i ovo je tipična moja priča, rekao bih autobiografska, točno sam ja takav. Pjesma je vesela, duhovita i očekujem da će se izvoditi po svim feštama, najviše ribarskim i da će imati sjajne reakcije - istaknuo je Stavros o pjesmi prijatelja i dugogodišnjeg suradnika Ivice.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pjesmu su objavili prije pola godine, ali su je namjerno 'tiho' pustili na društvene mreže i YouTube kako bi, kao u nekom eksperimentu, procijenili može li pjesma bez medijske podrške doći do ljudi. Oni su u tome, tvrde, uspjeli. Pravog Dalmatinca publika je vrlo brzo prepoznala.

- Sama ideja krenula je od Jasmina Stavrosa koji neumorno radi, a svi znamo da na njegovim koncertima nitko nikada ne spava. A kako je došlo do realizacije? Kad mi je rekao da je umoran i da nikada ne spava, pomislio sam da je to povod da napišem baš ovakvu pjesmu. Jasmin nastupa po svim klubovima i feštama, a sad ima i jednu noviju pjesmu takvog sadržaja. On je taj pravi Dalmatinac. Zato mi je bio inspiracija jer on je i obilježio estradu u tom dalmatinskom duhu bevandi, brodova, riba i žene, a sad se novom pjesmom vraća tom svojem habitusu. Ovogodišnja ljetna turneja  bit će mu biti posvećena upravo tim famoznim ribarskim feštama na kojima se uvijek svira, pjeva, ali i pije do jutra - priča Ivica Šeperić.

Stavros o izgledu: Ne koristim botoks, na meni je sve prirodno
Stavros o izgledu: Ne koristim botoks, na meni je sve prirodno

Dvojica prijatelja često i zajedno nastupaju, a zaljubljeni su i u isti instrument. Davnih godina prije nego li je krenuo u pjevačku solo karijeru, danas popularni Staki bio je virtuoz na bubnjevima, a danas mu je prijatelj Ivica dostojan nasljednik. 

Kao pravi Dalmatinci, svoje uspomene i uzbudljive priče često izmjenjuju, naravno, uz ribu, klapu, more, žene i bevandu. I kako ističu u pjesmi, nikada ne spavaju. 

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Pokretanje videa...

22:41
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac