Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jasmin Stavros: Svetog Ante se sjetim kad izgubim stvari...

None Foto: Davor Višnjić/PIXSEL 9

'Ja sam stalno na putu i dogodi se da izgubim neku stvar. Zazovem svetog Antu i nevjerojatno, ali sjetim se mjesta gdje bih mogao tražiti i nađem to', kaže pjevač

Vjernici slave svetog Antu. Poznati Hrvati ekskluzivno za 24sata progovorili su o tome što za njih predstavlja ovaj dan te kako ga obilježavaju. Svjedoče i o djelima jednog od najpoznatijih svetaca Katoličke crkve. U četiri nastavka donosimo vam priče osoba s hrvatske estrade koji su nam progovorile o tome kako ih sveti Ante nikad nije napustio, ali i da mu se svakodnevno mole. Pročitajte svjedočanstva vjere Simone Mijoković, Blanke Vlašić, Tatjane Tajči Cameron i Jasmina Stavrosa.

Pjevač Jasmin Stavros (64), za svetog Antu zna još od malih nogu.

Zagreb: Andrea Šušnjara i Jasmin Stavros nastupit će u Splitu na Adventu i Novoj godini | Autor: Tomislav Miletic/PIXSELL Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

- Za mene je sveti Ante veliki svetac, još kad sam bio mali, dok me odgajala baka, stalno ga je u pomoć zvala. Nisam razumio zašto ona to radi, ali sad kad sam odrastao, sve mi je jasno. Čitao sam puno knjiga o njemu i gledao filmove, on je svašta prošao - kaže Stavros.

OPOVRGNUO GLASINE Stavros o izgledu: Ne koristim botoks, na meni je sve prirodno

Priznaje da mu je Isus uzor i da vjera u njega ima veliko značenje. Redovito odlazi na duhovne obnove i hodočašća, a svetom Anti moli se jer je on branitelj potlačenih i uvijek pritekne u pomoć.

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

- Njega se često sjetim kad izgubim stvari. Ja sam stalno na putu, od jednog koncerta do drugog i dogodi se da izgubim neku stvar. Zazovem svetog Antu i nevjerojatno, ali sjetim se mjesta gdje bih mogao tražiti i nađem to. Kao da je uvijek tu za mene i uvijek je spreman pomoći, što god da mi se nađe na putu - govori nam Stavros.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Na misu ide svakodnevno i ne obazire se na zle jezike koji se tome izruguju.

Zdravka Soldo | Autor: Zdravka Soldo Foto: Zdravka Soldo

- Kad malo razmišljam, u zadnje vrijeme se često događa da idem na mise baš u crkve svetog Ante. Znam da je on uvijek tu za mene i zato sam pobožan. U mom životu bilo je i dobrih i loših trenutaka, ali on me nikad nije napustio - zaključuje Staki.

Jasmin Stavros zavrsio je snimanje spota za pjesmu "Na planini" | Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Duhovne obnove i svakodnevna molitva daju mu snagu da se odupre Sotoni, koji, kako kaže, uvijek vreba.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Komentari (25)
  • sjetimo se svetaca i Boga ,ne samo u potrebi,nego i kad nam je lijepo. svim antima ,antunima,antonijama....koji slave ,sretan imendan !!!

    13. 6. 2019,   15:59
  • Uzor Isus i pjevanje ustaških pjesama ! Baš ide jedno s drugim !

    13. 6. 2019,   17:39
  • U njegovom slučaju to ide ovako: "Sveti Ante, molim te mi reci gdje je nestala moja neproporcionalno velika glava u odnosu na tijelo?". Padne molitvica i glavičica je nađena u prosjeku za 72 sekunde.

    13. 6. 2019,   15:44