Obavijesti

Show

Komentari 96

Jasminovo carstvo: Na Korčuli sagradio vilu, prvi red do mora

Jasminovo carstvo: Na Korčuli sagradio vilu, prvi red do mora
11

Kažu nam dobro upućeni mještani kako Jasmin Stavros ne boravi previše u toj vili u Prigradici, uglavnom s prijateljima dolazi njegov sin Milo koji se bavi iznajmljivanjem...

VIDEO

Dao bih sto Amerika...da sjednem na verandu, pa uz karte i bevandu...brojim valove! Tako idu stihovi možda i najvećeg hita Jasmina Stavrosa (64), jednog od najvećih zabavljača na hrvatskoj estradi. I kada čovjek vidi njegovu 'vikendicu' u Prigradici, nekoliko kilometara od Blata na Korčuli, potpuno je jasno odakle inspiracija za tekstove...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:41

Kuća je stotinjak metara od središta Prigradice, starog mjesta na sjevernoj obali otoka, potpuno uklopljena u hlad borova i cjelokupni ambijent. Iznajmljuje se, a uz bazen, terasu i roštilj, činjenica da je prvi red do mora jasno sugerira o kakvoj je lokaciji riječ. Dobro, možda zimi olujna bura podigne morsku pjenu do kamene međe kuće, ali zato najmanje šest, sedam mjeseci traje uživancija. Kažu nam dobro upućeni mještani kako Jasmin Stavros ne boravi previše u toj kući, uglavnom s prijateljima dolazi njegov sin Milo koji se bavi iznajmljivanjem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Stavros o izgledu: Ne koristim botoks, na meni je sve prirodno
Stavros o izgledu: Ne koristim botoks, na meni je sve prirodno

- Od Jasminove žene otac je s Korčule, baš ovdje iz Prigradice. Ali odati ću vam tajnu: Jasmin obožava Korčulu, more i odlazak na ribe pa je zapravo preuredio za sebe i obitelj staro imanje van mjesta i tamo često boravi. Malo je zabačeno, ali ima vjerojatno 300 tisuća kvadrata zemljišta na kojima su nekad bile tri stare kućice... Njih je preuredio, renovirao, a sve uokolo je maslinik. - kažu nam u Prigradici sugovornici koji u mjestu žive cijelu godinu.

Koliko znaju iz priča, veći dio godine Stavros je poslom u Zagrebu te mu je zimska 'baza' u mjestu Kupeć dol u podnožju Žumberka. Nikako ne bi željeli nauditi svom slavnom sumještaninu, dapače. Jer Stavros je prije nekoliko godina održao humanitarni koncert u Blatu, a cjelokupni prihod je išao za prilagodbu plaže u Prigradici za osobe s posebnim potrebama, pojašnjavaju. Kako je to 'rezervno' imanje ograđeno, nismo stekli dojam o vrijednosti investicije.

Pokretanje videa...

01:22

Naši sugovornici tvrde kako su renovirane kuće ostale u gabaritima starih objekata, no da je super uređeno kako bi svaki član obitelji imao svoju privatnost, a opet su svi na okupu. Kuće nisu blizu mora iako se, tvrde mještani Prigradice, golemo imanje dolazi do obale. Vrijednost takve nekretnine je posebno teško odrediti – samo zemljište bi se moglo naplatiti stotine tisuća eura...

Što se tiče vile u Prigradici, ukupna je stambena površina nešto više od stotinjak 'kvadrata'. Uz veliku okućnicu na kojoj su gotovo isključivo stabla masline, ova vila ipak ne može postići neku pretjeranu tržišnu cijenu. Uređena je, vidi se to, s ljubavlju prema okolini, u pravom mediteranskom štihu s kamenom fasadom uklopljenom u okolni teren, u današnje vrijeme raskošnih građevina gotovo je understatement.

Vjerojatno bi se našao kupac, kada bi bila na prodaju, za oko dva milijuna kuna. Mile Šegvić, ovlašteni agent i diplomirani pravnik s dugogodišnjim iskustvom u prodaji nekretnina posebno naglašava kako ovlaštenje za procjenu vrijednosti nekretnina više nije na agencijama, no stvarnu vrijednost na kraju određuje – tržište. Postignute cijene često odudaraju pet do deset posto od početno oglašene, u nekim slučajevima i do 25 posto od početne, ali je stanje kod skupljih nekretnina specifično.

- Jasmin Stavros apsolutno se zaljubio u otok Iž. Prvi put je došao na taj otok zadarskog arhipelaga prije dvije godine, s prijateljem Ižaninom koji živi u Beču. Otok je prekrasan sam po sebi, ali oduševili su ga ljudi: nisu mu se obraćali, maltretirali, zvali pa ni pozdravljali zato sto je zvijezda. Ma ne bi ga ni pogledali, pa bi se čovjek jednostavno uklopio, odmorio i odahnuo. Tu može biti sasvim običan - kazao nam je Siniša Kulišić, Ižanin i prijatelj Jasmina Stavrosa u četvrtak. 

Otok Iž stvarno odiše spokojom 'Mediterana kakav je nekad bio', okupan suncem i kristalno čistim morem te ljudima koji sliježu ramenima na spomen estradnjaka, gledajući svoja posla.

Idealno mjesto za skloniti se nakon subotnjih špica u kojima puno ljudi bar upre prstom u javnu osobu, ako ne ‘uleti’ s komentarom kako ga je prepoznao i što osobno misli o pjesmama koje pjevač pjeva, koliko god njegovo mišljenje bilo irelevantno za pjevačev život i karijeru. Ali kako od fanova žive, estradnjaci si  ne mogu baš ni priuštiti da ih ignoriraju pa u oazici gdje ih nitko ne ‘ferma dva posto’ požele živjeti.

- Staki je rekao da bi doselio na Iž i znam da bi volio tu napraviti kuću i biti s nama, ali upravo je investirao u imanje u Kupeć Dolu, ima tamo posla. Nije još ništa kupio, ali bude li mogao, hoće. Jer, nije njemu loše tu kod nas, bar friške ribe ima, a njemu ‘religija brani’ jesti ribu manju od kila ipo - smije se Kulišić te dodaje da posjeduje uzgajalište brancina i orada te da Stavrosa odvede brodom do tamo kad ode pa popularni pjevač uživa kupajući se kod kaveza s ribama kad ga povede sa sobom.

Njih dvojicu veže još jena strast: prema snijegu! Kulišić je organizator Iške kraljice, skijanja na toplom otoku po snijegu kojeg dovezu iz Like samo za taj dan!

- A Stavros je lud za skijanjem i bolji skijaš od svih instruktora skijanja u Hrvatskoj. Prije 10-ak dana posudio mi je nove skije koje je dobio od prijatelja koji je suvlasnik nove tvornice u Kranju. Bio sam s njima prošli tjedan u Italiji na skijanju i svi su se čudili kako su kvalitetno napravljene, čudesna izvedba.  Ne vraćam mu ih više, ukrast ću ih - odlučan je  Kulišić.

- On će na sljedećoj Iškoj kraljici, najvjerojatnije ovog prosinca, i pjevati i skijati. Doći će par dana prije glavnog događanja, da se aklimatizira, a zadnji dan će nastupiti kao pjevač, ali i skijaš. Lud je za skijanjem, gotovo fanatično - kaže Kulišić kojem je ideja za Išku kraljicu sinula jedne pripite večeri u restoranu s prijateljima nakon sto su vidjeli Bandićevu skijašku stazu usred Zagreba. Kaže da se ne mogu ‘pokriti’ i da su stalno u minusu ali im donatori pokriju većinu troškova 'pa dobro', jer je stvar postala jako popularna i oživi malo otočno mjesto usred zime, bar na jedan dan.

ŠOKIRALI HANU IZ GOSPODINA SAVRŠENOG: 'Gospođo, dođite na policiju, dobili smo snimku vašeg incidenta'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...