Obavijesti

Show

Komentari 0

Jazz spektakl: Trubač Arturo Sandoval stiže u KD Lisinski

Jazz spektakl: Trubač Arturo Sandoval stiže u KD Lisinski
5

Osim brojnih nagrada, dokaz njegove veličine je film snimljen u produkciji HBO-a, s Andyjem Garciom u glavnoj ulozi. Sandoval uspješno djeluje i kao skladatelj čija su djela dio velikih filmskih klasika

VIDEO

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će 9. listopada kubanskog jazz-trubača, pijanista i skladatelja Artura Sandovala (69) koji će uz pratnju Jazz orkestra HRT-a izvesti koncert najavljen kao jazz spektakl jednog od najbriljantnijih glazbenika današnjice.

Trubača kubanskih korijena obožavaju Alicia Keys, Rod Stewart, Josh Groban i Tony Bennett koji koriste svaku priliku da specifičan zvuk njegove trube uvrste u svoja, svjetski poznata remek-djela, stoji u najavi. Njegova puhačka virtuoznost čini ga jednim od najbriljantnijih glazbenika našega vremena, zbog čega mu je bivši predsjednik Sjedinjenih Država Barack Obama dodijelio Predsjedničku medalju slobode.

Glazbeni genijalac, čiji su dinamični nastupi oduševili milijune diljem svijeta, vrsta je glazbenika koja se rađa samo jednom u generaciji, a kritika često navodi kako samo on može doseći note koje većina trubača jedva poznaje, zbog čega ga je legendarni Dizzy Gillespie proglasio vlastitim nasljednikom.

sandoval

Sandovalova uspješna karijera počela je davne 1977. na rodnoj Kubi, gdje su na njega uvelike utjecali jazz-glazbenici Charlie Parker, Clifford Brown i Dizzy Gillespie, koji mu je postao mentor i kolega. Jazz-glazba ga je veselila od djetinjstva, a tijekom godina predanog rada u glazbi postao je svojevrsni zaštitnik jazz-trube, ali i priznati klasični umjetnik, pijanist i skladatelj.

Osim brojnih nagrada, dokaz njegove veličine je film snimljen u produkciji HBO-a, s Andyjem Garciom u glavnoj ulozi. Sandoval uspješno djeluje i kao skladatelj čija su djela dio velikih filmskih klasika.

President Obama Awards Presidential Medal Of Freedom - DC

Njegovi nastupi uživo živahni su i dinamični pa ga često pozivaju na najprestižnije događaje, kao što je dodjela Oscara ili Grammyja. Prošle je godine objavio album 'Ultimate Duets' na kojem sudjeluju najveće svjetske glazbene zvijezde, uključujući Stevieja Wondera, Pharrella Williamsa, Arianu Grande, Placida Dominga, Josha Grobana te mnogo drugih popularnih imena.

sandoval

Jednako je tako uspješan i u klasičnoj glazbi, te je stekao duboko poštovanje najprestižnijih dirigenata, orkestara i skladatelja, a posebno se ističe njegova izvedba Koncerta za trubu Johna Williamsa koji je snimio s Londonskim simfonijskim orkestrom.

- Sandovalova puhačka virtuoznost postala je standard, no svatko tko ga je vidio uz klavir, čuo improvizaciju balade, i uživao u bogatstvu njegove glazbe, shvaća da se radi o jednome od najbriljantnijih glazbenika našega vremena. Za njegovo gostovanje 2013. u Lisinskom tražila se ulaznica više, a deset Grammyja, šest Billboarda i jedan Emmy i više su nego dobra pozivnica na jazz spektakl koji će ljubiteljima ovog žanra pružiti nezaboravno iskustvo - poručuju organizatori.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju