Obavijesti

Show

Komentari 0

Jedan od legendarnijih filmova dobit će svoju novu verziju...

Jedan od legendarnijih filmova dobit će svoju novu verziju...
4

S Vražjeg otoka nitko nikada nije uspio pobjeći na sobodu. Morski psi su među stijenama koje okružuju otok, a morske struje su neumoljive. Nitko nije pobjegao osim njega

VIDEO

Tijekom šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća nekoliko se glumaca uspjelo profilirati u 'cool' glumce. Jedan od njih, koji je tu titulu posve opravdano nosio, bio je i Steve McQueen. Taj je glumac iza sebe ostavio opus filmova kojima može bez ikakvog problema posramiti ogroman broj drugih, čak i hvaljenijih glumaca. A jedan od njegovih najznačajnijih filmova svakako je i film 'Papillon'.

Još jedna nam slagalica stiže: Pripremite se za drugi dio sage
Još jedna nam slagalica stiže: Pripremite se za drugi dio sage

Za one koji nisu upoznati s tim iz 1973., Steve McQueen glumio je Henrija Charrierea, provalnika koji je krivo osuđen za ubojstvo te otpremljen u zatvor u Francuskoj Gvajani. Uz svojeg prijatelja Degu (Dustin Hoffman) uporno pokušava pobjeći od neljudskih uvjeta koji tamo vladaju.

'Papillon' je snimljen 1973. i već tada je bio prepoznat kao remek djelo, osim što je postao instant hit. A čim je neki film i hit, i remek djelo, samo je pitanje trenutka kada će nekome pasti na pamet da napravi preradu.

Pogledajte prvi video

Ovaj put u igri je studio Bleecker Street, koji nas je do sada već nekoliko puta iznenadio svojim ekranizacijama. Bleecker Street nije velik studio, tako da se bavi produkcijama limitiranog proračuna, bez nevjerojatnih specijalnih efekata, no s velikom pažnjom posvećenom na glumce i redatelje u igri.

Tako u ovoj preradi glavne uloge imaju Charlie Hunnam i Rami Malek (glumi Freddieja Mercuryja u nadolazećem filmu). Režije se prihvatio danski redatelj Michael Noer, kojem je ovo prvi film na engleskom jeziku, dok je za scenarij odgovoran Aaron Guzikowski.

PROČITAJTE I OVO: LEGO FILM dobio je svoj nastavak!

Kako se za sad čini, u pitanju bi mogao biti film poput 'Iskupljenja u Shawshanku', no prilagođenog za današnju publiku. Koliko ima smisla takav film prilagođavati za današnje vrijeme, kada je i tehnologija drastično drugačija, kao i uvjeti u zatvorima, ostaje neodgovoreno pitanje.

Uz to, iako je datum izlaska filma hrabro odabran, tijekom blockbusterske sezone, možda će mu igrati u korist. Naime, nadolazeće ljeto moglo bi imati nekoliko nevjerojatnih promašaja među blockbusterima, tako da bi ovakav film mogao biti poprilično dobro prihvaćen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode