Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jedan svećenik se rasplesao, a drugi je slao glasovne poruke...

None Foto: Privatni album 11

PRIHVATILI 'ZNAKE VREMENA' Mladi svećenik prepustio se zvucima električne glazbe. Da oko vrata ne nosi kolar, ne biste ni pomislili da se radi o svećeniku. No nije jedini svećenik se zabavio...

Mnogima je dolazak na Ultru prilika da postanu popularni, barem među svojim poznanicima na Instagramu i ostalim društvenim mrežama. Svjesna je toga i Katolička crkva, za koju je talijanski teoretičar komunikacije i copywriter Bruno Ballardini, autor knjige "Isus pere bjelje", ustvrdio da je izmislila marketing. Crkva se svakako prilagođava, kako kažu, znacima vremena.

- Slavan si u mojim očima - parafrazirali su katolički volonteri poruku koju je Bog, prema proroku Izaiji, rekao Židovima. Upravo tu poruku, o dragocjenosti njihova postojanja, napisali su na čaše u kojima dijele vodu partijanerima na Ultri.

Split: Poèela druga veèer Ultra Europe festivala na stadionu Park mladeži | Autor: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

No pedesetak svećenika, redovnika i volontera, spremno je, kažu, i na bilo koji način pomoći posjetiteljima festivala. A spremni su pokazati i svoju zabavnu stranu.

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Nisam mogla vjerovati da se radi o pravom svećeniku - ispričala nam je čitateljica koja je snimila rasplesanog svećenika. Mladi svećenik prepustio se zvucima električne glazbe. Da oko vrata ne nosi kolar, ne biste ni pomislili da se radi o svećeniku. No nije jedini svećenik se zabavio.

Foto: Privatni album

Jedan od njegovih kolega je, dok smo u subotu ulazili na festival, snimao zvukove atmosfere te ih nekome slao putem WhatsAppa. Crkva se, mogli bismo reći, preobrazila. Istinabog, baš na preobrazbu Crkve, ali i na evangelizaciju u suvremenom svijetu, pozvao je papa Franjo u apostolskog pobudnici Evangelii Gaudium (Radost evanđelja). Radosnu vijest, savjetovao je Rimski prvosvećenik, najviše je potrebno proširiti "onima koji ne poznaju Isusa Krista ili su ga uvijek odbacivali".

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Volonteri valjda smatraju da takvi dolaze na Ultru. To nismo uspjeli doznati jer, iako dijele vodu i toplu riječ, mlade snage Katoličke crkve ne dijele izjave za medije. Zanimalo nas je tko ih je točno okupio te kakav je njihov stav prema festivalu elektroničke glazbe, ali na takva nam pitanja nisu željeli odgovoriti. Ponudili su nas vodom i poručili nam da si možemo uzeti poruku s čaše.

Foto: Borna Filic/PIXSELL

I dok gledaju kako se polugoli partijaneri škrope polijevajući jedni po drugima alkoholna pića ili špricajući se iz plastičnih pištolja, pozivaju ih na štandove s veliko otisnutim citatom iz Prve poslanice Korinćanima: "Što oko ne vidje i uho ne čuje...". Misija im uspijeva. Mladi dolaze, s njima razgovaraju, a često se i fotografiraju - pa fotografiju stave na Instagram - valjda kako bi bili čim popularniji.

NESREĆA ŠOKIRALA JAVNOST: Poznata youtuberica poginula u prometnoj nesreći

Tema: Muzika

Komentari (84)
  • Baš je cool, što, zašto se čovjek ne bi " razbacao " malo uz glazbu...

    14. 7. 2019,   19:06
  • U šoku sam...svećenik pleše i zabavlja se...pomislit ću čak i da je ljudsko biće poput mene

    14. 7. 2019,   19:26
  • zasto ne? meni osobno je cak i drago sta su tamo jer pomazu onima koji pretjeraju i daju im vodu, nikome ne smetaju nikoga ne teroriziraju ... vi koji ne zivite u splitu ne vidite koliku dobru energiju ovi mladi donesu u dosadni i uspavani grad, to sta pojedinci pretjeraju u alkoholu ili drogama je zanemarivo, takvih ima i bez ultre

    14. 7. 2019,   20:48