Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jeste li primijetili koliko neki filmovi sami sebe vole hvaliti?

None Foto: themoviedb.org 3

'Title drop' je pojava kada u nekom filmu jedan od likova izgovori puno ime filma. Jeste li primijetili koliko je to česta pojava u filmovima ili vam je to uspjelo promaknuti?

Pojava da neki lik u filmu jasno i glasno izgovori ime tog filma nije toliko neobična, no ipak je nešto što se ne koristi previše. Posebice je rijetko vidjeti takvo ponašanje, nazvano 'title drop', u filmovima koji imaju dugačka ili komplicirana imena.

Tako je zanimljivo za vidjeti da se u filmu 'The Englishman Who Went Up A Hill But Came Down A Mountain' (kod nas doslovno prevedeno 'Englez koji se popeo na brdo, a sišao s planine') stvarno izgovara puno i cjelovito ime filma. Isto vrijedi i za film ' The Man Who Shook The Hand Of Vincente Fernandez', kao i za 'I Hope They Serve Beer In Hell' i još mnogo drugih.

Korisnik Roman Holliday napravio je na Vimeu jedan zanimljiv kolaž takvih filmova, složen isključivo od kadrova u kojima neki lik izgovara puno ime filma. U djelo od samo četiri minute i 30 sekundi uspio je smjestiti čak 150 tih trenutaka.

Pogledajte video

 

Tema: FILM

Komentari (1)
  • nitko se ne sjeća filmova o ninjama iz 80ih

    7. 6. 2017,   19:00