Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jesu li nacisti ratovali magijom tijekom Drugog svjetskog rata?

None Foto: Twitter/Screenshot 6

Mnogi su se pitali kako bi izgledale bitke u Drugom svjetskom ratu da je Gestapo s Hitlerovim blagoslovom smio raditi magične eksperimente na ljudima? Izgleda da ćemo saznati

Već jako dugi niz godina, praktički od samo završetka Drugog svjetskog rata, mnoge pisce obuzima ideja da su nacisti svoje uspjehe postigli zato što su eksperimentirali s magijom. Tako se magiju, a i suradnju s demonima raznih vrsta, vrlo često 'optužuje' da je odgovorna, odnosno kriva za sve užase koji su se dogodili pod nacističkim režimom.

VRIJEME ĆE STATI Magični sat je tu: U čarobnoj avanturi uživat će cijela obitelj

Jasno, to su puke bajke. Magija je ipak nešto što spada u domenu fikcije, no moramo priznati da su neke ideje koje izlaze iz pera scenarista i dalje vrhunske. Tako nam tijekom ove jesenske horor sezone u kina dolazi film u kojem ćemo moći vidjeti kako bi izgledao Drugi svjetski rat da je Gestapo s Hitlerovim blagoslovom krenuo raditi magične eksperimente na ljudima.

Foto: Twitter/Screenshot

U pitanju je 'Operacija Overlord', prvi R-rated film producenta J.J. Abramsa, kojem se radnja odvija uoči Dana D. Skupina padobranaca odlazi u nacističku okupiranu Francusku, ne bi li sudjelovali u svojoj zadnjoj ratnoj misiji. Ali stvari neće proći toliko lagano po njih. U jednom mirnom selu, gdje se nije očekivala nacistička prisutnost, otkrit će nacistički laboratorij koji izvodi groteskne i lude pokuse na lokalnim seljanima.

Foto: Twitter/Screenshot

Ono što će uslijediti nije nešto o čemu su učili na vojnom treningu. Odjednom je obična vojna akcija protiv nacista postala spašavanje svijeta od još veće prijetnje, od nacističkih magijom poboljšanih 'Super vojnika'.

Pogledajte konačni foršpan

U glavnim ulogama u filmu 'Operacija Overlord' nalaze se Jovan Adepo, Wyatt Russell, Pilou Asbæk, John Magaro i Mathilde Ollivier. Redatelj je Julius Avery, a scenaristi su Billy Ray i Mark L. Smith.

NAJBOLJI UBOJICA John Wick krenuo je jahati:Ako boga znate, ne dirajte mu konja

Premda je bilo glasina da je film dio Cloverfield franšize, koja je jedna od perjanica Abramsove karijere, glasine o povezanosti demantirao je sam producent. Ustvrdio je kako ćemo gledati posve svježe i novo film, u konceptu kakvog još nismo gledali u kino dvoranama. Ostaje nam još samo pričekati 08. studenog, kada film u distribuciji Blitz filma dolazi u domaća kina.

OVO JE ŽIVI UŽAS: Zastrašujuća istinita priča iza filma The Nun!

Tema: FILM

Komentari (2)
  • Mit i motomanija sa propagandom zna bit veliki problem dokazano u 2 svj ratu kasnije u domovinskom gdje srbi su se vidjeli kao bozji narod.sad mitomanjenje ne prisutno i u hrvatskoj gdje su oni uvjek mapaceni i ozdani bozji narod s krizom na ledima.svoje nedanu a ,,svi"ih napadaju.gdje su tek price o dolasku u 7 stoljecu bls bla

    9. 10. 2018,   13:57