Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Jolie pomaže djeci imigranata bez državljanstva: To je grozno

None Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 3

Glavni gradovi dviju država prekinuli su diplomatske veze, pa roditelji migranti teško mogu registrirati djecu u venezuelskim konzulatima. Jolie je pohvalila način na koji se Kolumbija nosi s najvećim migrantskim valom

Razgovarali smo o riziku da više od 20.000 venezuelske djece ostane bez državljanstva i o njegovim nastojanjima da pomogne, izjavila je Angelina Jolie (44) nakon susreta s kolumbijskim predsjednikom Ivánom Duque Márquezom (42).

UNHCR Special Envoy Angelina Jolie meets with children at the Integrated Assistance Centre, in Maicao | Autor: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: Handout/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Glumica i posebna UN-ova izaslanica za izbjeglice posjetila je Kolumbiju kako bi pomogla djeci venezuelskih migranata. Naime, Kolumbija koja je prihvatila oko 1,3 milijuna migranata iz Venezuele, svojim državljanima ne priznaje djecu rođenu na njezinu teritoriju. Glavni gradovi dviju država prekinuli su diplomatske veze, pa roditelji migranti teško mogu registrirati djecu u venezuelskim konzulatima. Jolie je pohvalila način na koji se Kolumbija nosi s najvećim migrantskim valom u svojoj povijesti.

Foto: Handout/Reuters/PIXSELL

- Vidjela sam koliki je pritisak na škole, bolnice i lokalne službe, ali i koliko lokalne zajednice mogu biti poticajne u iskazivanju humanosti - rekla je Jolie. 

Glumica često sudjeluje u humanitarnim akcijama pa smo je tako početkom studenog mogli vidjeti u parku u Los Angelesu kako prodaje pseće keksiće. Angelina je na štandu zajedno sa svoje troje djece, blizancima Knox i Vivienne (10) te Shiloh (12) prodavala organske pseće poslastice. Sakupljeni novac od prodaje kolačića odlazi udruzi 'Hope for Paws' koja se brine o udomljavanju napuštenih pasa. 

Foto: Instagram

PRINC HARRY PONOVNO ŠOKIRAO JAVNOST: Jedan njegov zahtjev iznenadio je mnoge

Komentari (8)
  • Koristi sirotinju za svoju promociju, isto kao i Dajana.

    10. 6. 2019,   12:10
  • Došla je strašiti djecu. Kada imigranti vide kakva neuhranjenost vlada u SAD-u, pobjeći će glavom bez obzira.

    10. 6. 2019,   12:32
  • ona se malo poslika, podijeli slatkiša i onda nek se drugi o njima brinu

    10. 6. 2019,   11:05