Obavijesti

Show

Komentari 0

Jonathan objavili novi spot, u Tvornici sviraju 27. veljače

Jonathan objavili novi spot, u Tvornici sviraju 27. veljače
1

Spot je sniman tijekom proteklih tjedana na više lokacija u Rijeci, a režija, kamera i montaža prepušteni su u ruke Danielu Bakotiću. Bend svira u Tvornici 27. veljače

VIDEO

Sjajan riječki peterac Jonathan objavio je videospot za singl "Maggie" kojim su proteklih nekoliko mjeseci osvojili domaću scenu. Spot dolazi u pravo vrijeme, uoči njihovog prvog zagrebačkog koncerta koji će se dogoditi u Malom pogonu Tvornice kulture u četvrtak, 27. veljače.

Spot je sniman tijekom proteklih tjedana na više lokacija u Rijeci, režija, kamera i montaža prepušteni su u ruke Danielu Bakotiću, dok je za produkciju bila zadužena ekipa iz prodcentske kuće Blank.  

Iako postoji od 2011. Jonathan je relativno novo ime u domaćem eteru, ali prepuno iskusnih imena: vokal Zoran Badurina stiže iz nekadašnjih Saliona, bubnjar Branko Kovačić ima više od desetljeće staža u Letu 3, ritam-motor je benda Mlat i bivši gruver Saliona, Darko Petković, gitara i Nikica Jurjević, bas, dio su riječke pank legende, kultnih Pasa, a Tomislav Radinović svojevremeno je osvježio i pomladio zvuk Mandrila, gdje i danas doktorira na rifovima. 

Kao i vrsta jabuke po kojoj su uzeli ime, prvijenac Jonathan EP je sladak s jakom dozom kiselosti. Iznutra iskren i emocionalan, na površini žestok i sposoban za iznenadni šamar. Kao i kod voćne sorte, glazba ovog benda ima čvrstu ali nježnu kožu. Nadahnute poredbe na stranu, najvažnije je ovo: Jonathan EP je ozbiljan prvijenac koji odaje već formirane autore. Ovako ne zvuče prve ploče. Možda, treće.  

Mada pjevaju na engleskom ovaj put nema brige. Bend kuži svu melodioznost i stilske mogućnosti stiha na engleskom, jasno mu je kako engleski funkcionira. Od melankolične, ali optimistične «Maggie» koja pjeva o skupljanju snage za dalje, preko «Mama I'm Ready» u kojoj je nabrajanje ženskih imena na kraju uz bekove koji pjevaju Mama I'm Ready i hormonalno i duhovito i apsolutno prirodno, do «School» koja će vas kupiti svojim poslovično zaraznim Get on your knees sucker refrenom, ovi tipovi grade i razbijaju, dižu i spuštaju i, najvažnije, pričaju priče. 

"Johantan EP" može se preslušati na njihovom Soundcloudu i najava je dugosvirajućeg albuma koji izlazi u proljeće.

Ulaznice za koncert u Malom pogonu Tvornice kulture već su u pretpodaji po cijeni od 20 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 25 kn.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin